*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
0

Dong-chef lægger afstand til Elsam-priser

Udadtil forsvarer Dong Energys topchef, Anders Eldrup, indædt Elsams prispolitik i 2003-2006. Men samtidig har Eldrup travlt med at lægge afstand til Elsams metoder fra tiden før, Dong kom ind i billedet.

LIVE

»Det er glædeligt, at Konkurrenceankenævnet har ophævet Konkurrencerådets afgørelse vedrørende anden halvdel af 2006 og ikke finder det sandsynliggjort, at Dong Energy efter fusionen med Elsam har overtrådt konkurrencereglerne,« siger Anders Eldrup.

Kommentaren falder, efter at Konkurrenceankenævnet har afgjort, at Elsam i 2005 og første halvår af 2006 opkrævede urimeligt høje priser hos elkunderne.

Ulovlig praksis

Ifølge nævnet har den ulovlige praksis sikret Elsam en gevinst på 87 mio. kr. I forvejen har samme nævn afgjort, at Elsam i 2003-2004 scorede 187 mio. kr. ved at skrue ulovligt op for elpriserne.

Selv om Anders Eldrup først og fremmest har travlt med at forsikre omverdenen om, at der ikke er noget at komme efter, efter at Dong overtog Elsam i sommeren 2006, peger kritiske kunder på, at striden om andet halvår 2006 på ingen måde er afsluttet endnu.

Konkurrenceankenævnet har blot sendt sagen retur til Konkurrencestyrelsen for at få den bedre belyst, siger Jørgen Holm Westergaard, adm. direktør i Energi Danmark, der på vegne af 1.106 virksomheder og kommuner kræver op mod 4,4 mia. kr. retur fra Dong Energy - plus renter.

Milliarderne skal dække de tab, virksomheder og kommuner har lidt som følge af de opskruede elpriser, som ifølge Jørgen Holm Westergaard har påvirket prissætningen i hele markedet.

Derfor er tabet langt større, end hvad konkurrencemyndighederne er kommet frem til, lyder forklaringen.

Anders Eldrup ser dog positivt på afgørelsen, selv om den indebærer flere lussinger til Dong Energy.

»Vi har i Dong Energy stor fokus på at overholde konkurrencereglerne og har i den forbindelse en løbende positiv og konstruktiv dialog med Konkurrencestyrelsen om Dong Energy’s ageren på markedet,« siger Dong-chefen.

Positiv dialog eller ej, så løber konkurrencemyndighederne, Dong og de 1.106 kunder snart hovederne sammen i et historisk opgør i Sø- og Handelsretten.

Læs også
Annonce