*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
0

Globale boligpriser i svag fremgang

Efter fald i boligpriserne er de på globalt plan på vej op igen, mener Realkredit Danmark.

LIVE
I Singapore meldes der om nye rekordpriser på boligmarkedet kvartal efter kvartal, og der bygges på livet løs, også i højderne.Foto: AP

Kina, Singapore og mange andre asiatiske lande melder om nye rekordpriser kvartal efter kvartal. Vores nordiske nabolande har ligeledes det højeste prisniveau nogen sinde.

Og for nylig viste statistikken fra bl.a. Frankrig og Canada, at boligpriserne nu overgår niveauet før finanskrisen.

Selv om der fortsat er store prisfald i en del europæiske lande, er hovedtrenden, at det går bedre på det globale boligmarked, viser en analyse fra Realkredit Danmark, som har set nærmere på 20 boligmarkeder verden over for Berlingske Nyhedsmagasin.

Et skrøbeligt opsving

Realkredit­instituttets cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig, vurderer, at man kan tale om et skrøbeligt globalt boligopsving.

“Det går bedre, end det har gjort længe, men billedet er blandet, og det kan hurtigt vende. I Europa stikker udviklingen i vidt forskellige retninger, men det er bemærkelsesværdigt, at flere lande sætter nye prisrekorder. I USA er der spæde tegn på en vending, og i Asien går det frem de fleste steder,” siger han til Berlingske Nyhedsmagasin.

Stigende optimisme

Realkredit Danmark har bl.a. undersøgt prisstigningerne siden finanskrisens bund, og i knap halvdelen af de 20 lande er priserne steget med over 10 procent. Det skyldes en blanding af rekordlave renter, bedre vækstudsigter og stigende optimisme.

Kun i fire af de 20 lande – Irland, Spanien, Japan og Thailand – falder priserne fortsat, uden at der er tegn på en vending. Derudover falder priserne på flere østeuropæiske markeder, som Realkredit Danmark ikke har vurderet, skriver Berlingske Nyhedsmagasin.

Læs også
Annonce