*

MINE NYHEDER
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Annonce
0

Storbank: Drop euroen, Danmark

Danmark bør frigøre sig fra euroen som en konsekvens af gældskrisen, mener valutastrateg.

LIVE

Valutastrateg Chris Walker fra den schweiziske storbank UBS mener, at Danmark som en konsekvens af den europæiske gældskrise bør frigøre sig fra euroen.

Vurderingen går på, at kronen kan blive et godt sted for investorer at gemme deres penge i euroens kamp for overlevelse, skriver det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg.

En uge med panik

Opfordringen kommer efter en uge med stor fokus på problemer i især Italien og Grækenland, der tidligere på ugen fik økonomer til åbent at tale om, at euroen var truet på livet.

Panikken har siden lagt sig på de finansielle markeder, men Chris Walker mener alligevel, at investorerne bør sikre sig mod en nedsmeltning af euroen.

Valutastrategen mener, at en frigørelse af kronen fra euroen vil medføre en periode med udsving, men vurderer samtidig, at kronen på sigt vil komme styrket ud af en frigørelse.

Ikke den eneste

Den amerikanske finanskommentator Peter Schiff, der blev kendt for sine meget præcise forudsigelser om den finansielle krise, var tidligere på året fremme med et lignende forslag.

I et interview med epn.dk i januar sagde han, at han undrede sig over, at politikerne i Danmark har besluttet at binde kursen på den danske krone op på euroen.

"Når Danmark fører en finans- og pengepolitik, der er bedre end de andre europæiske lande, så giver det ikke mening, at kronen er bundet til euroen. Det ville faktisk give mere mening, hvis euroen var bundet op på den danske krone," sagde han.

Bocian afviser

Cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian, siger til Børsen, at et dansk farvel til fastkurspolitikken er utænkeligt.

Han mener, at Nationalbanken vil holde nøje øje med, hvad den tyske centralbank beslutter sig for, hvis euroen for alvor kommer i problemer.

"Kommer euroen ud i så dyb en krise, at den splittes op, vil vi koble os op på Tyskland, hvor end det så er," siger han.

Læs også