*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
Finans
0

Sådan skal du ikke søge job

Der er stor forskel på, hvordan mænd og kvinder sælger sig selv i en jobansøgning.

LIVE
Foto: Colourbox

Før i tiden var Lise Lotte Nielsens jobansøgninger præget af usikkerhed og beskedenhed. Når hun skulle pege på sine faglige kvaliteter, refererede hun udelukkende andres bedømmelse af hendes evner.

Efter at have været i hænderne på karriererådgiver Birgitte Baadegaard er den 55-årige kvinde dog blevet langt mere selvsikker i sine formuleringer. Og i dag tør hun derfor skrive, præcis hvad hun kan og vil. Og det har givet job-bonus.

På trods af sine 55 år og et fastlåst jobmarked har Lise Lotte Nielsen allerede fået et nyt job - efter bare 30 ansøgninger og 3 måneder.

Bog til kvinder

Birgitte Baadegaard har netop udgivet Danmarks første bog om jobsøgning - specifikt til kvinder.

"Jeg tror, vi skal målrette processen til kvinder. Det nytter fx ikke noget, når virksomheder laver generelle outplacementmodeller under fyrringsrunder. Kvinder står nemlig med nogle helt andre udfordringer end mænd, når de skal søge job," fortæller hun.

Fra april til juli 2011 blev tre gange så mange kvinder som mænd arbejdsløse. Og bankernes bebudede fyrringsrunder vil ifølge Birgitte Baadegaard også komme til at gå hårdt ud over netop kvinderne.

"Derfor er det afgørende, at vi giver mænd og kvinder lige vilkår for at komme videre i deres karriere," siger Birgite Baadegaard.

Opdragelsen spøger

Ifølge karriererådgiveren er drenge opdraget til at handle og piger til at vente. Og det er en af forklaringerne på, at det kan være svært for kvinder at stille sig på ølkassen og råbe: Jeg er en fantastisk projektleder! Og det smitter af på ansøgningen. Birgitte Baadegaard giver i sin bog følgende råd til jobsøgende kvinder:

- Din ansøgning må max fylde én side.

- Lav korte læsevenlige afsnit, ca. på fem linjer.

- Hold dig til korte og klare sætninger.

- Dit indhold skal afspejle det, som virksomheden efterspørger. Og kun det.

- Dit sprog skal være aktivt.

- Ungå negationer. De udstråler usikkerhed. Skriv hellere: Jeg er klar til at tage fat, end: Jeg er ikke bange for at tage fat.

- Din indledning skal afspejle den samtale, du naturligvis har haft med virksomheden, inden du sender ansøgningen.

Læs også
Annonce