*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
0

Detailgigant undersøger bestikkelse

Verdens største detailhandelskæde bekræfter, at den undersøger sag om bestikkelse.

LIVE
A van covered by a mural sits parked outside a Walt-Mart Super Center in Mexico City, Saturday, April 21, 2012. Wal-Mart Stores Inc. hushed up a vast bribery campaign that top executives of its Mexican subsidiary carried out to build stores across Mexico, according to a published report by the New York Times. Wal-Mart is Mexico's largest private employer. (AP Photo/Dieu Nalio Chery) Walmart har indrømmet, at virksomheden er ved at undersøge påstande om bestikkelse i Mexico. Foto: Colourbox

Den amerikanske detailgigant Walmart har bekræftet, at den er ved at kigge nærmere på beskyldninger om, at ansvarlige for åbningen af kædens mexicanske afdeling har benyttet sig af beskikkelse for at få fat i tilladelser til at åbne nye butikker i landet.

Det skriver flere medier, der nævner, at der er blevet brugt over 24 mio. dollars (135 mio. kr.) på at skaffe de eftertragtede tilladelser i Mexico, hvor kæden i dag er landets største handelskæde og den private virksomhed, som har flest ansatte.

Undersøgelsen er i gang

Talsmand for virksomheden, som er verdens største detailhandelskæde, siger til nyhedsbureauet AFP, at det endnu er uklart, hvad der er sket, men at sagen er ved at blive undersøgt.

I en pressemeddelelse siger han videre om anklagerne om bestikkelse, der skulle have fundet sted i 2005:

"Hvis disse påstande er sande, så er de ikke en afspejlning af, hvem vi er, og hvad vi står for."

Forsøgte at skjule det

Sagen er begyndt at rulle efter en artikel på nytimes.com, hvor ledelsen i Walmarts mexicanske afdeling Wal-Mart de Mexico beskyldes for at have kendt til metoderne, men bevidst forsøgte at holde dem skjult for cheferne i USA.

Ifølge avisen er beskikkelsen foregået i det meste af landet og har sikret Walmart, der i 2011 omsatte for 421 mia. dollars, dominans i det mellemamerikanske land.

Walmart har 8.500 butikker i 15 lande og har over to mio. ansatte.

Læs også
Annonce