Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Krig om danskernes mobilbetalinger

Banker og teleselskaber udbyder hver sin løsning for at lade danskerne købe billetter etc. med mobiltelefonen. Og nu har DSB fået nok.

Foto: Colourbox

Der er rigtig gode penge i at komme til at sidde på danskernes brug af mobiltelefonen til køb af billetter, kioskvarer etc. i fremtiden. Derfor slås teleselskaber og banker indædt om danskernes mobile sms-betalinger.

Bankerne mener, at teleselskaberne obstruerer deres model og har bl.a. klaget til Forbrugerombudsmanden.

Nu har DSB fået nok. Den statsejede virksomhed vil lave sit eget betalingssystem til kunderne sammen med andre virksomheder. Dermed kan der blive tre konkurrerende betalingsformer.

Sakker bagud

»Vi har ventet i fire år på, at banker og teleselskaber kom med et fælles bud. I stedet oplever vi, at de nærmest modarbejder hinanden og kommer med hver sine betalingssystemer, som begge udelukker en del af vores kunder. Imens sakker Danmark længere og længere bagud,« siger markedsdirektør Niklas Marschall fra DSB.

DSB er nu i kontakt med en række danske virksomheder, der nu vil se på muligheden for at udvikle et fælles fjernbetalingssystem via apps.

»Vi vil tilsammen have så mange kunder, at vi bør kunne få gode prisaftaler. For os handler det jo bare om at servicere vores kunder. Samtidig vil vi lave et system, hvor man ikke skal oprettes 30 steder for at betale. Vi vil have noget, der er som Dankortet,« siger Niklas Marschall.

Ok med Forbrugerrådet

Forbrugerrådet byder DSBs bud velkomment. Afdelingsdirektør Vagn Jelsøe konstaterer, at såvel bankernes Mobilpenge som mobiloperatørernes betaling over telefonregningen er dyre for forbrugeren.

»På lang sigt skal en af løsningerne selvfølgelig vinde i kraft af pris og brugervenlighed. Men i opstartsfasen må der gerne være noget konkurrence,« siger Vagn Jelsøe.

I lang tid var mobiloperatørerne ene om at tilbyde kunderne, at de kunne bruge deres mobil til at købe billetter over telefonregningen.

Men fra februar begyndte bankerne at udbyde mobilbetalinger via Mobilpenge. Foreløbig har bankernes held med at vinde markedsandele ikke været stort.

  • Læs mere i Erhvervsweekend Penge lørdag om slagsmålet om danskernes betalinger og om Forbrugerrådets frygt for, at bankerne vil droppe dankortet og kun udvikle de betalingskort, der virkelig kan tjenes penge på.
  • Få digital adgang til artiklen. Find det abonnement, der passer dig bedst: Klik her
BRANCHENYT
Læs også