*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
Annonce
0

Tidligere Spar Lolland-chef bryder tavsheden

Lynge Thang Jørgensen, mangeårig topchef hos Spar Lolland, udtrykker forud for dagens aktionærmøde lettelse over, at Jyske Bank er ny ejer. Han er endnu ikke parat til at give hele sin version af historien om krakket.

LIVE

Spar Lollands tidligere direktør Lynge Thang Jørgensen fortæller efter et års tavshed, få timer før aktionærmødet i kølvandet på bankens kollaps, til FinansWatch, at han er komfortabel med at det blev Jyske Bank, der tager over som ny ejer.

Han kommer dog ikke til aftenens aktionærmøde - det vil være forstyrrende, fortæller eksdirektøren.

“Jeg har truffet en beslutning om, at der er en masse ting i forhold til Spar Lolland, som jeg ikke kan udtale mig om. Også fordi der er grænser for, hvad jeg kan sige i forhold til min fratrædelsesaftale,” siger Lynge Thang Jørgensen til FinansWatch.

Skal du med til aktionærmødet i dag?

“Nej, det skal jeg ikke."

"Jeg har vel også nogle ting, jeg godt vil fortælle"

Mogens Mortensen fra Tønder Bank dukkede op til mødet med kunder og aktionærer, da Tønder Bank gik ned. Kunne du ikke gøre det samme?

“Nu har jeg jo ikke arbejdet i banken i næsten et år, og har ikke noget med de seneste begivenheder at gøre. Og jeg ønsker ikke at gribe forstyrrende ind forud for mødet i aften, det vil ikke være rimeligt”.

Men tror du ikke, at mange godt vil høre din version af sagen?

“Det kan godt være, og jeg har vel også nogle ting, jeg godt vil fortælle. Men det skal bare ikke være lige nu. Men jeg gør mig nogle overvejelser, fordi der selvfølgelig er grænser for, hvor mange tæsk en person skal tage”.

"Der er andre, der også må påtage sig et ansvar”

Hvad tænker du på der?

“Jeg påtager mig min del af ansvaret, det skal der ikke herske tvivl om, men der var 300 medarbejdere i banken, så der er andre, der også må påtage sig et ansvar”.

Hvordan har du det med, at Jyske Bank skal drive aktiviteterne videre?

“Jeg tror på, at det er den rigtige løsning situationen taget i betragtning. Det er bedre end hvis det var et mindre institut, der ikke havde kræfterne til det. Jeg tror, at det der en god løsning for lokalområdet”.

Nemt at være bagklog

Hvordan har du det med, at en masse mennesker har tabt penge på bankens kollaps?

“Det har jeg det rigtig skidt med. Det er jeg utrolig ked af”.

Er der noget, du fortryder?

“Ja, det er der helt bestemt, men det er nemt at være bagklog i dag. I 2004 og årene frem var det helt anderledes,” siger Lynge Thang Jørgensen til FinansWatch.

Læs også