*

Erhverv
0

Puma dropper kopisag mod Adidas om salg af populære sko

Et opgør mellem de to tyske sportsgiganter ser ud til at blive afsluttet, før sagen er færdig i retten.

Adidas har salg rundt om på hele kloden. Arkivfoto.

En storkonflikt mellem de to tyske sportsgiganter Adidas og Puma om en tennissko ser ud til at være afsluttet. I hvert fald kan Adidas, der har danske Kasper Rørsted som topchef, fortsat sælge en ny version af den populære sko med navnet Stan Smith.

Ifølge flere tyske medier har Puma mandag trukket en civil sag fra byretten i Braunschweig, Tyskland, efter en tilkendegivelse fra retten.

Puma ville med et sagsanlæg ellers forsøge at få nedlagt et forbud mod, at Adidas kan sælge en ny version af den grønne/hvide skomodel Stan Smith. Ifølge Puma ligner den nye version nemlig et af koncernens design, som den har patent på. Men det afvises af retten i Braunschweig, og dermed ser sagen ud til at falde.

Pumas anklage går specifikt på, at den nye version af skoen med Boost hard en nyudviklet super-elastisk sål. I en udtalelse fastslår Puma, at anmodningen om et salgsforbud trækkes tilbage efter domstolens tilkendegivelse. Men selskabet fastholder i en udtalelse, at »konkurrentens sko ligger inden for det område, der er omfattet af beskyttet patent.«

Ifølge mediet Stern er Stan Smith aktuelt den bedst sælgende skomodel i USA og interessen er også stor i bl.a. Tyskland. Skoen er opkaldt efter Stan Smith, der er en tidligere amerikansk tennisspiller, som i 1972 vandt Wimbledon.

Tyske Puma og Adidas er rivaler på det globale marked for sportsudstyr og -tøj. Begge er grundlagt af brødrene Rudolf og Adi Dassler, der stod bag en fælles skovirksomhed i Bayern. De røg dog i totterne på hiandne, og Rudolf etablerede Puma, mens Adolf lancerede Adidas.

BRANCHENYT
Læs også