*

Erhverv
0

Tidligere Novo-boss, Jesper Høiland, lander nyt topjob i Radius Health

Jesper Høiland blev vraget som Novo Nordisks øverste chef i USA og forlod kort tid efter det danske medicinalflagskib. Nu skal han stå i spidsen for amerikansk biotekselskab.

Jesper Høiland, tidligere chef for Novo Nordisk i USA. Foto: Novo Nordisk.

Den tidligere chef for Novo Nordisk i USA Jesper Høiland har landet et stort og prominent job i USA. Han er blevet ansat som adm. direktør i det hastigt voksende amerikanske biotekselskab Radius Health, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

»Jeg er glad for at komme til Radius i denne spændende, tidlige fase af kommercialiseringen af Tymlos (lægemiddel, red.), og jeg ser frem til at styre den fortsatte udvikling af selskabets stærke pipeline,« udtaler Jesper Høiland i en kommentar.

Den tidligere Novo Nordisk-chef blev vraget som chef for USA i forbindelse med Lars Rebien Sørensens stop den 1. september 2016, hvor det danske medicinalselskab meddelte, at Lars Rebien Sørensen ved årsskiftet ville fratræde sin stilling og blive erstattet af Lars Fruergaard Jørgensen.

I den forbindelse overgik jobbet som chef for Novo Nordisk i USA til den vragede kronprins Jakob Riis, der som bekendt omkring et halvt år efter forlod Novo Nordisk til fordel for et job som adm. direktør i den kriseramte redningskoncern Falck.

Jesper Høiland blev ikke fyret, men kunne ikke se sig selv fortsætte i en mindre rolle og forlod derfor Novo Nordisk kort tid efter. Siden har han altså været på jagt efter et nyt topjob, der kunne supplere hans bestyrelseskarriere, som bl.a. indeholder en bestyrelsespost i Danmarks tredjestørste medicinalselskab Leo PHarma.

»Vi er meget tilfredse med at kunne byde Jesper velkommen til Radius Health på dette vigtige tidspunkt, og jeg tror på, at han er unikt kvalificeret til at lede Radius Health igennem en succesfuld lancering af Tymlos,« udtaler Kurt Graves, bestyrelsesformand i Radius Health.

»Gennem hans amerikanske og internationale lederroller i Novo Nordisk har han demonstreret succes i lanceringen af store brands og eksekveret på forretningsudvikling og drevet vedvarende vækst. Hans lederskab og erfaring vil være uvurderligt i forhold til at styre Radius igennem den næste dynamiske periode med vækst,« lyder det fra bestyrelsesformanden.

Udover at have været chef for Novo Nordisk i USA, har Jesper Høiland også tidligere stået i spidsen for det daværende forretningsområde "International Operations", der dengang talte omkring 150 markeder.

I dag er det område blevet udvidet til at indeholde samtlige markeder udover USA og Canada og ledes af østrigsk-iranske Mike Doustdar.

Læs også