Erhverv
0

Stjernekok forlader kendt Skagen-hotel

Kun halvandet år fik Michel Michaud som gastronomisk chef på Brøndums Hotel. Nu vil han bruge tiden på noget andet - og tættere på familien.

Michel Michaud er kendt for at have bragt fransk kogekunst til Danmark i 1971 og har modtaget adskillige michelinstjerner i sin tid som køkkenchef. Foto: Rais foto (Jakob Rais).

Den fransk-danske mesterkok Michel Michaud fik kun halvandet år som køkkenchef på det historiske Brøndums Hotel i Skagen.

Michel Michaud, der overtog køkkenet på Brøndums Hotel i april i fjor, har valgt at stoppe. Det skriver Nordjyske.dk.

»Jeg stopper, inden det er for sent. Jeg vil ikke længere stå i et køkken 12 timer i træk. Jeg skal nyde livet nu,« siger Michel Michaud til Nordjyske.dk.

Den nu 72-årige mesterkok vil have mere tid til at kaste sig over andre projekter, bl.a. produktion og salg af sin berømte klassiske kage, Gateau Marcel. Samtidig har han valgt at flytte fra Skagen for at komme tættere på familien.

Michel Michaud er et af de mest respekterede gastronomiske navne herhjemme og er kendt for at have bragt fransk kogekunst til Danmark i 1970'erne. Han har modtaget adskillige Michelin-stjerner på de restauranter, han har været køkkenchef, bl.a. Falsled Kro, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro.

Afskeden med Skagen betyder, at Michel Michaud tager afsked med en by, der har fyldt meget i hans professionelle karriere. I en tiårig periode - fra 2004-2014 - stod Michel Michaud i spidsen for køkkenet på et andet kendt Skagen-hotel, Ruths Hotel.

Herefter blev han gastronomisk chef på Molskroen, inden han fik jobbet på Brøndums Hotel. Nu skal Skagen-hotellet så på jagt efter en ny chefkok.

Brøndums Hotels historie går helt tilbage til 1839, da den berømte skagensmaler Anna Anchers farmor arvede Brøndums Gård. I dag er Brøndums Hotel ejet af Bent Fredberg Jensen.

BRANCHENYT
Læs også