Erhverv
0

Nu er det officielt: OL kommer til Paris i 2024

Paris er formelt blevet udpeget som værtsby for De Olympiske Lege i 2024.

PARIS

Spændingen var næsten ikke-eksisterende.

Det var mest af alt en formalitet.

Men de franske følelser sad alligevel helt uden på tøjet, da Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der disse dage er samlet til kongres i den peruvianske hovedstad, Lima, tirsdag aften gav sin længe ventede og officielle blåstempling af Paris som OL-by i 2024.

Den eneste tilbageværende konkurrent til opgaven, den amerikanske storby Los Angeles, indgik for en måned siden en aftale med IOC om at arrangere legene i 2028.

Lige siden har franskmændene derfor vidst, at OL 2024 var deres, men har altså måttet vente på den officielle tildeling, før jubelscenerne for alvor kunne få frit løb.

Paris har i mange år kæmpet for at få den prestigefulde sportsbegivenhed tilbage til byen.

Senest var franskmændene med i kapløbet om at arrangere legene i 2010, men al deres forberedelse faldt til jorden, da London i stedet for - til franskmændenes store overraskelse – løb med æren.

100 års-mærkedag

Når den olympiske flamme tændes i byernes by i 2024, vil det være præcis 100 år siden, at sommer-OL løb af stablen samme sted.

I alt har Paris været værtsby to gange tidligere, i 1900 og 1924.

Frankrig har også tre gange tidligere arrangeret vinter-OL i henholdsvis 1924 (Chamonix), 1968 (Grenoble) og 1992 (Albertville).

De Olympiske Lege har en helt speciel plads i den franske historie. Det var nemlig en franskmand, Pierre de Coubertin, som fik ideen til de moderne olympiske lege i 1894.

To år senere, i 1896, blev de første lege afholdt i den græske hovedstad, Athen.

Den sydfranske by Marseille bliver ligeledes en del af OL-festlighederne. Den skal nemlig huse alle sejlsportskonkurrencerne samt en del af fodboldkampene.

BRANCHENYT
Læs også