*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
Danmarks digitale erhvervsmedie
AP

Skiftedag i EU: En stor mundfuld for nyt formandskab

Bratislava Robert Ficos brede ansigt udtrykker ingen følelser, mens han taler. Når den slovakiske premierminister gestikulerer, kommer hænderne sjældent over albuehøjde. Kroppen under jakkes...
Erhvervskommentar

Læs alle erhvervskommentator Søren Lindings analyser her

Tilmeld nyhedsbreve

Finans Briefing er den skarpeste efterretningskanal for travle og ambitiøse danskere. Døgnet rundt arbejder vore journalister i flere tidszoner på at indsamle indsigt, som gør dit liv lettere.

Finans LIVE giver dig et overblik over de seneste begivenheder. Du vælger selv, hvornår de skal ramme din indbakke.

Investor giver de vigtigste investeringsnyheder. De rammer din indbakke kl. 08:30, 13:00, 17:30 og når vi har en topnyhed, du ikke bør gå glip af.

Få besked på mail når den nyeste udgave af Finans Update ligger klar.

Anmeldelse
Dagens kommentar
Vi anbefaler
Jette Heldgaard har boet i Malaysia i syv år, hvor hendes mand fik et job. Siden fik hun også selv gang i en karriere.

Hun har selv været "global dansker" i syv år Her er hendes bedste råd til expats

Kulturchok, omstillingsparathed, forventninger, frygten for at fejle, ”repatriation” og rollen som medfølgende ægtefælle – listen med udfordringer ved livet som udlandsdansker kan blive ved....
Annonce
Følg Finans
Temaer
Foto: Winfried Rothermel/AP
Den 23. juni 2016 stemte briterne for at forlade EU - den såkaldte brexit – med en majoritet på 51,9 pct. Det udløste straks tumult på finansmarkederne, splittede regeringen ad, kastede EU ud i sin måske største eksistentielle krise og skabte uvished om fremtiden for et af Danmarks store eksportmarkeder. Det kan tage flere år, før betingelserne for en eventuel britisk udmeldelse fra EU ligger fast. Finans dækker forløbet set med erhvervslivets øjne.
Foto: Lars Krabbe
Måden at måle virksomheders succes er under hastig forandring. Profit gør det ikke alene. Virksomhederne skal også gøre noget godt for samfundet, miljøet og klimaet, hvis de vil være blandt de bedste. Det gode selskab er nemlig en lækkerbisken for investorer. De tiltrækker de dygtigste medarbejdere, og de tjener flere penge.
11,5 mio. interne dokumenter - de såkaldte Panama Papers - er blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der i årtier har bistået kunder over hele verden med at gemme penge i diskrete skattely. Nu afslører medier over hele verden ejerne af de hemmelige formuer.
Trends
Danmark er en gammel handelsnation, men disciplinen købmandskab er ved at gå i glemmebogen. Erhvervslivet efterlyser dygtige sælgere, faget er røget af skemaet på handelshøjskolerne og salgskorpsenes effektivitet stagnerer nu på femte år. Har vi glemt, hvordan man sælger?
I den digitale, datadrevne virkelighed afhænger virksomheder af avancerede algoritmer. Services og produkter er viklet ind i algoritmer, der håndterer de massive datamængder og udnytter det til at rangere kunder, effektivisere produktionen, forudse efterspørgsel og minimere spild.
Centralbankerne smider håndklæderne i ringen, og forbrugere og virksomheder lægger ved til et bål, der kan tænde en ny finansiel krise. Vi lever med den laveste rente nogensinde, og det sætter alle hidtidige økonomiske erfaringer til vægs.
Gik du glip af
Toplister
Direktør for Nordisk Film Biografer John Tønnes har aldrig solgt så mange billetter som nu. Foto: Gregers Tycho

Film bliver i den grad set i mørket - folk strømmer i biffen

En af de premiereaktuelle film i sommerferien hedder "Afskedsfesten". Det er en smal prisvinder med et lille publikum, en historie om aktiv dødshjælp på et faldefærdigt plejehjem, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at titlen og handlingen sagde noget om biografern...
Hotelchef Jane Andersen møder takket være sportskonceptet de samme gæster flere gange om året. MUNCH,IDA

»Det er ikke længere nok bare at være et hotel«

I den 24 sider lange brochure for "Danmarks Sportshotel" findes der ikke et eneste foto af selve hotellet. Der er ingen fotos af foyeren med lædersofaer omkring små borde. Ingen fotos af swimmingpoolen med sauna og dampbad. Ingen fotos af værelse...
Tech
27.06.16
Per Palmkvist Knudsen, it-direktør i JP/Politikens Hus.

Gode gaver kan være lidt for gode

»Det kan godt være, at det bare er mig, der er gammeldags, men er det mon ”korrekt” og ”klogt” at man tager imod en middagsinvitation fra en potentiel leverandør?« Maildialogen glødede i min organisation, da det kom frem,...
Dine værktøjer

Finans gør dit erhvervsliv lettere.

Som abonnent på Finans får du adgang til hele vores servicepakke med oplysninger om dansk erhvervsliv.

I værktøjsuniverset kan du bl.a.:

  • Søge informationer om virksomhederne.
  • Downloade detaljerede regnskaber.
  • Overvåge de personer og netværk, som er relevante for dig.
Finans Undersøger
Grafik: Anders Thykier
Nogle kalder det en af de mest beskidte danske virksomhedshandler i mange år. Andre kalder det investeringshåndværk i topklasse. Finans stiller skarpt på historien om, hvordan bankdirektører, rigmænd og pensionskæmper med ufrivillig hjælp fra en erhvervsminister og den danske statskasse står til at tjene milliarder af kroner på at aflive FIH Erhvervsbank.
De gyldne tårne på Axeltorv bliver en af hovedstadens dyreste kontoradresser. Foto: Lars Krabbe
København er ved at få opbygget en pukkel af tomme kontorejendomme. Selv om Region Hovedstaden i forvejen har over 1,2 millioner kvadratmeter ledige kontorer, er pensionskasser og andre store investorer ved at skubbe gang i et byggeboom af nye moderne kontorejendomme. Finans stiller skarpt på de tomme kontorer.
Erhvervsdrivende fonde står bag en lang række store danske erhvervsklenodier, og politikerne vil gerne have endnu flere. I en artikelserie sætter Finans fokus på de magtfulde pengetanke, deres omdiskuterede skatteforhold, og fondenes betydning i Danmark.
Global

Hospitalsdirektør anklager eksperter, hun betalte for hjælp: De havde en »uprofessionel adfærd«

Bispebjerg Hospital videregav fortrolige oplysninger til det arkitektkonsortium, som vandt en konkurrence om at tegne et nyt akuthus til 1,6 mia. kr. og handlede derudover ...
Navne
Opinion
Weekend
Erhvervsservice

Finans hjælper dig med paragrafferne.

Vi har samlet et stærkt hold af landets førende juridiske hjerner, og som abonnent på Finans har du adgang til at trække på deres samlede kompetencer.

Tjek seneste nyt om bl.a.

  • Ansættelsesret
  • Skatteret
  • Ejendomsjura
  • Banebrydende nye afgørelser i den generelle erhvervsjura
Aktiekurser