*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
Danmarks digitale erhvervsmedie
 • C20

  -0,01%

 • DOW JONES

  -0,48%

 • NIKKEI

  -1,62%

Trafikken i Paris kan være frygtelig. Det samme gælder for luften, som ofte er stærkt forurenet. Nu griber byens borgmester, Anne Hidalgo, til
nye midler. Fra den 1. juli bliver biler over 20 år forbudt. Foto: Melanie Stetson Freeman/The Christian Science Monitor.

Gamle spande forbydes adgang til Paris

PARIS — Bilejere i den franske hovedstad skal til at holde øje med alderen på deres køretøjer. Paris’ borgmester, Anne Hidalgo, har nemlig besluttet, at de ældste af bilerne skal forbydes ad...
Erhvervskommentar

Læs alle erhvervskommentator Søren Lindings analyser her

Tilmeld nyhedsbreve

Finans Briefing er den skarpeste efterretningskanal for travle og ambitiøse danskere. Døgnet rundt arbejder vore journalister i flere tidszoner på at indsamle indsigt, som gør dit liv lettere.

Finans LIVE giver dig et overblik over de seneste begivenheder. Du vælger selv, hvornår de skal ramme din indbakke.

Få besked på mail når den nyeste udgave af Finans Update ligger klar.

Anmeldelse
Dagens kommentar
Vi anbefaler
Dong-topchef Henrik Poulsen satte mandag rekord, da han var hovedtaler på et investormøde i København arrangeret af Dansk Aktionærforening om børsnoteringen af Dong Energy. 350 mødte op, mens andre 100-150 mødte frem i Aarhus. Foto: Martin Lehmann

Dong som børsdarling? Private investorer flokkes om Dong-aktien

Det er ikke kun professionelle investorer, der har smag for Dong-aktien. »Vi havde mandag næsten 500 privatpersoner inde at høre om Dong. Vi har aldrig haft så mange før. Det understreger, a...
Annonce
Følg Finans
Temaer
Foto: Lars Krabbe
Måden at måle virksomheders succes er under hastig forandring. Profit gør det ikke alene. Virksomhederne skal også gøre noget godt for samfundet, miljøet og klimaet, hvis de vil være blandt de bedste. Det gode selskab er nemlig en lækkerbisken for investorer. De tiltrækker de dygtigste medarbejdere, og de tjener flere penge.
11,5 mio. interne dokumenter - de såkaldte Panama Papers - er blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der i årtier har bistået kunder over hele verden med at gemme penge i diskrete skattely. Nu afslører medier over hele verden ejerne af de hemmelige formuer.
Grafik: Finans
På denne måneds ekspedition har vi pålagt os selv et særligt dogme: Vi vil fortælle om ”de ukendte kendte” virksomheder. Foretagender, som danskere i tusindvis farer forbi på motorvejene hver dag, men som de færreste faktisk kender af mere end navn.
Trends
I den digitale, datadrevne virkelighed afhænger virksomheder af avancerede algoritmer. Services og produkter er viklet ind i algoritmer, der håndterer de massive datamængder og udnytter det til at rangere kunder, effektivisere produktionen, forudse efterspørgsel og minimere spild.
Centralbankerne smider håndklæderne i ringen, og forbrugere og virksomheder lægger ved til et bål, der kan tænde en ny finansiel krise. Vi lever med den laveste rente nogensinde, og det sætter alle hidtidige økonomiske erfaringer til vægs.
Fertilitet er en voksende, global industri, og dansk erhvervsliv vil have sin del. Danmark vil positionere sig som fertility cluster, hvor klinikker, forskning og virksomheder kan krydsbestøve hinanden. Finans undersøger de industrier og markeder, der er afhængige af vores evne til at reproducere os selv.
Gik du glip af
Toplister
Lego-familien anført af Thomas Kirk Kristiansen (tv.) har overhalet Mærsk-familien med Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i spidsen som Danmarks rigeste. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Aktie Analyse. Fotocollage: Anders Vester Thykier

Lego-familie vipper Mærsk-arvinger af pinden som Danmarks rigeste

For første gang i flere år er familien bag legetøjssuccessen Lego mere formuende end arvingerne til Mærsk-konglomeratet. Det viser en ny opgørelse over Danmarks rigeste personer og familier, som Dansk Aktie Analyse har lavet for Finans. »Det økonomiske momentum er væsentligt...
Tech
30.05.16
Uber er et af de måske mest kontroversielle firmaer i verden. Dets forretningsmodel har vendt op og ned på især taxiindustrien. Nu søger bilproducenter at indgå partnerskab for at følge med udviklingen. Foto: AP Photo/Eric Risberg

De digitale ofre: Blockbuster, Fona ... og nu bilindustrien?

TOKYO - Bil- og techindustrien har endnu ikke slået pjalterne helt sammen. Men de er godt på vej til. Begge er på frierfødder og gør nu kur til hinanden i form af millioninvesteringer, partn...
Dine værktøjer

Finans gør dit erhvervsliv lettere.

Som abonnent på Finans får du adgang til hele vores servicepakke med oplysninger om dansk erhvervsliv.

I værktøjsuniverset kan du bl.a.:

 • Søge informationer om virksomhederne.
 • Downloade detaljerede regnskaber.
 • Overvåge de personer og netværk, som er relevante for dig.
Finans Undersøger
Grafik: Anders Thykier
Nogle kalder det en af de mest beskidte danske virksomhedshandler i mange år. Andre kalder det investeringshåndværk i topklasse. Finans stiller skarpt på historien om, hvordan bankdirektører, rigmænd og pensionskæmper med ufrivillig hjælp fra en erhvervsminister og den danske statskasse står til at tjene milliarder af kroner på at aflive FIH Erhvervsbank.
De gyldne tårne på Axeltorv bliver en af hovedstadens dyreste kontoradresser. Foto: Lars Krabbe
København er ved at få opbygget en pukkel af tomme kontorejendomme. Selv om Region Hovedstaden i forvejen har over 1,2 millioner kvadratmeter ledige kontorer, er pensionskasser og andre store investorer ved at skubbe gang i et byggeboom af nye moderne kontorejendomme. Finans stiller skarpt på de tomme kontorer.
Erhvervsdrivende fonde står bag en lang række store danske erhvervsklenodier, og politikerne vil gerne have endnu flere. I en artikelserie sætter Finans fokus på de magtfulde pengetanke, deres omdiskuterede skatteforhold, og fondenes betydning i Danmark.
Global
Navne
Opinion
Weekend
Erhvervsservice

Finans hjælper dig med paragrafferne.

Vi har samlet et stærkt hold af landets førende juridiske hjerner, og som abonnent på Finans har du adgang til at trække på deres samlede kompetencer.

Tjek seneste nyt om bl.a.

 • Ansættelsesret
 • Skatteret
 • Ejendomsjura
 • Banebrydende nye afgørelser i den generelle erhvervsjura
Aktiekurser