*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
Danmarks digitale erhvervsmedie
Perus hovedstad Lima er blevet en attraktiv destination for gourmeter, madanmeldere og foodies fra hele verden. Den gastronomiske kulturarv er blevet revitaliseret med raffineret brug af traditionelle råvarer. Tre restauranter er på listen over verdens 50 bedste. (Foto Christian Martinez)

Den peruvianske madrevolution

Ceviche. Anticuchos. Ají de gallina. Navnene klinger lige så eksotisk som de råvarer, der udgør essensen i det peruanske køkken. Du kan lige så godt lære dem at kende. Meget tyder nemlig på, at de tre klassiske peruanske ...
AP

JP i München: Var skudmanden et deprimeret mobbeoffer?

MÜNCHEN — Det er en af den slags opgange, hvor folk lader deres barnevogne stå uden for døren. Folk kender hinanden. Det fortæller beboerne i opgangen i Dachaustrasse 69 i München. Det var h...
Erhvervskommentar

Læs alle erhvervskommentator Søren Lindings analyser her

Tilmeld nyhedsbreve

Finans Briefing er den skarpeste efterretningskanal for travle og ambitiøse danskere. Døgnet rundt arbejder vore journalister i flere tidszoner på at indsamle indsigt, som gør dit liv lettere.

Finans LIVE giver dig et overblik over de seneste begivenheder. Du vælger selv, hvornår de skal ramme din indbakke.

Investor giver de vigtigste investeringsnyheder. De rammer din indbakke kl. 08:30, 13:00, 17:30 og når vi har en topnyhed, du ikke bør gå glip af.

Få besked på mail når den nyeste udgave af Finans Update ligger klar.

Dagens kommentar
Vi anbefaler
Annonce
Følg Finans
Temaer
Foto: Winfried Rothermel/AP
Den 23. juni 2016 stemte briterne for at forlade EU - den såkaldte brexit – med en majoritet på 51,9 pct. Det udløste straks tumult på finansmarkederne, splittede regeringen ad, kastede EU ud i sin måske største eksistentielle krise og skabte uvished om fremtiden for et af Danmarks store eksportmarkeder. Det kan tage flere år, før betingelserne for en eventuel britisk udmeldelse fra EU ligger fast. Finans dækker forløbet set med erhvervslivets øjne.
Foto: Lars Krabbe
Måden at måle virksomheders succes er under hastig forandring. Profit gør det ikke alene. Virksomhederne skal også gøre noget godt for samfundet, miljøet og klimaet, hvis de vil være blandt de bedste. Det gode selskab er nemlig en lækkerbisken for investorer. De tiltrækker de dygtigste medarbejdere, og de tjener flere penge.
Trends
Danmark er en gammel handelsnation, men disciplinen købmandskab er ved at gå i glemmebogen. Erhvervslivet efterlyser dygtige sælgere, faget er røget af skemaet på handelshøjskolerne og salgskorpsenes effektivitet stagnerer nu på femte år. Har vi glemt, hvordan man sælger?
I den digitale, datadrevne virkelighed afhænger virksomheder af avancerede algoritmer. Services og produkter er viklet ind i algoritmer, der håndterer de massive datamængder og udnytter det til at rangere kunder, effektivisere produktionen, forudse efterspørgsel og minimere spild.
Centralbankerne smider håndklæderne i ringen, og forbrugere og virksomheder lægger ved til et bål, der kan tænde en ny finansiel krise. Vi lever med den laveste rente nogensinde, og det sætter alle hidtidige økonomiske erfaringer til vægs.
Gik du glip af
Toplister
De danske byggematerialeproducenter har oplevet vækst i 2015, men hos de største er bundlinjen som helhed dykket. Foto: Casper Dallhof

Giganterne tjener færre penge på byggematerialer

Det gik lige så godt med at hive flere penge ud af vinduer, beton og andre byggevarer. De største byggematerialeproducenter, grossister og byggemarkeder fik samlet set løftet bundlinjen med over en fjerdedel i 2014. Nu er virksomhederne dog slået tilbage igen på indtjeningssi...

Spørg om penge: Skattefrit salg af andelsbolig

Hej Tommy! Jeg har læst artiklen i Spørg om penge den 13. juni 2015 om skat ved salg af andelsboliger. Jeg vil høre, om du kan hjælpe med et spørgsmål. Omstændighederne e...
Dine værktøjer

Finans gør dit erhvervsliv lettere.

Som abonnent på Finans får du adgang til hele vores servicepakke med oplysninger om dansk erhvervsliv.

I værktøjsuniverset kan du bl.a.:

  • Søge informationer om virksomhederne.
  • Downloade detaljerede regnskaber.
  • Overvåge de personer og netværk, som er relevante for dig.
Finans Undersøger
I årtier var virksomhedernes skattebetalinger offentligheden uvedkommende. I dag er det et særdeles kontroversielt tema, som virksomhederne igen og igen bliver konfronteret med. I denne artikelserie sætter Finans fokus på de største danske virksomheders brug af skattely og skatteoptimering.
Grafik: Anders Thykier
Nogle kalder det en af de mest beskidte danske virksomhedshandler i mange år. Andre kalder det investeringshåndværk i topklasse. Finans stiller skarpt på historien om, hvordan bankdirektører, rigmænd og pensionskæmper med ufrivillig hjælp fra en erhvervsminister og den danske statskasse står til at tjene milliarder af kroner på at aflive FIH Erhvervsbank.
De gyldne tårne på Axeltorv bliver en af hovedstadens dyreste kontoradresser. Foto: Lars Krabbe
København er ved at få opbygget en pukkel af tomme kontorejendomme. Selv om Region Hovedstaden i forvejen har over 1,2 millioner kvadratmeter ledige kontorer, er pensionskasser og andre store investorer ved at skubbe gang i et byggeboom af nye moderne kontorejendomme. Finans stiller skarpt på de tomme kontorer.
Global

Clinton vælger spansktalende makker

Demokraternes Hillary Clinton har valgt Virginia-senator Tim Kaine som sin vicepræsidentkandidat. Det skriver hun på Twitter. - Jeg er glad for, at jeg kan offentliggøre Ti...
Navne
Opinion
Weekend
Erhvervsservice

Finans hjælper dig med paragrafferne.

Vi har samlet et stærkt hold af landets førende juridiske hjerner, og som abonnent på Finans har du adgang til at trække på deres samlede kompetencer.

Tjek seneste nyt om bl.a.

  • Ansættelsesret
  • Skatteret
  • Ejendomsjura
  • Banebrydende nye afgørelser i den generelle erhvervsjura
Aktiekurser