*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
Danmarks digitale erhvervsmedie
Erhvervskommentar

Læs alle erhvervskommentator Søren Lindings analyser her

Tilmeld nyhedsbreve

Finans Briefing er den skarpeste efterretningskanal for travle og ambitiøse danskere. Døgnet rundt arbejder vore journalister i flere tidszoner på at indsamle indsigt, som gør dit liv lettere.

Finans LIVE giver dig et overblik over de seneste begivenheder. Du vælger selv, hvornår de skal ramme din indbakke.

Investor giver de vigtigste investeringsnyheder. De rammer din indbakke kl. 08:30, 13:00, 17:30 og når vi har en topnyhed, du ikke bør gå glip af.

Få besked på mail når den nyeste udgave af Finans Update ligger klar.

Dagens kommentar
Vi anbefaler
PR-foto: Henneby Kirkeby Kro

Vestjysk kro er på olympisk niveau

En dyborange sensommersol varmer krop og sjæl, da vi træder ind under det stråtækte tagskæg på den gennemmoderniserede Henne Kirkeby Kro. Madtemplet på heden, hvor Paul Cunningham siden 2012 har hugget magiske gastrogniste...
Annonce
Følg Finans
Temaer
Regeringen er kommet med sin økonomiske plan for de næste 10 år – den såkaldte 2025-plan. Her udstikker man nye retningslinjer for dansk økonomi og rammerne for efterårets mange vigtige forhandlinger. Man skal bl.a. blive enige om skattelettelser i top og bund, ændringer i pensionssystemet, fremtidens boligskatter, finansieringen af den grønne omstilling og forbedringer af erhvervslivets rammebetingelser. Det er et efterår, som kan blive knald eller fald for regeringen, og som kan få stor indflydelse på hverdagen for virksomheder og den enkelte dansker.
Trends
I et hastigt accelererende marked kæmper virksomhederne for at komme først, have fået idéen først, være hurtigere end konkurrenterne. Nogle tager rollen som frontløber, men mange brænder sig på det og bliver overhalet af de hurtige forfølgere. Finans ser på fordele og ulemper ved at gå først.
Abdul fra Iran og Simon fra Eritrea er flygtet til Danmark, fordi de ikke kunne blive i deres hjemland. De vil egentlig meget gerne arbejde og forsørge sig selv og deres familie, og virksomhederne vil faktisk gerne have dem. Men de føler sig fanget i en stram spændetrøje af regler på arbejdsmarkedet og i asylreglerne. Abdul og Simon er blot to af de tusindvis af flygtninge, der tryktester den verdensberømte danske model.
Danmark er en gammel handelsnation, men disciplinen købmandskab er ved at gå i glemmebogen. Erhvervslivet efterlyser dygtige sælgere, faget er røget af skemaet på handelshøjskolerne og salgskorpsenes effektivitet stagnerer nu på femte år. Har vi glemt, hvordan man sælger?
Gik du glip af
Toplister
Smurfit Kappa Danmark med hovedsæde i Kolding er en af virksomhederne i emballageindustrien som melder om ny fart i produktionen. Arkivfoto: Casper Dalhoff.

Pap kan være et guldrandet papir: Her sker væksten i bølger

Emballageindustrien er traditionelt et godt pejlemærke for, hvordan det samlet går i erhvervslivet. Vurderet ud fra den aktuelle udvikling blandt producenterne af emballage, er der atter fart i hjulene. Forbruget af pap og anden emballage stiger i hvert fald, og det styrker l...
Væksten fortsætter i den danske møbelproduktion som samlet har en meget høj eksportandel. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard

Danske møbelproducenter vinder ude i verden

Den danske møbelbranche trodser valutauro og presset på detailhandlen i en række lande. Både den samlede omsætning og eksporten vokser fortsat i møbelindustrien, hvor optimismen derfor breder sig. Det kommer efter år med hårdt pres på dele af b...
Tech
Dine værktøjer

Finans gør dit erhvervsliv lettere.

Som abonnent på Finans får du adgang til hele vores servicepakke med oplysninger om dansk erhvervsliv.

I værktøjsuniverset kan du bl.a.:

  • Søge informationer om virksomhederne.
  • Downloade detaljerede regnskaber.
  • Overvåge de personer og netværk, som er relevante for dig.
Finans Undersøger
En række forsøg på at knække Falcks dominans på det danske milliardmarked for ambulancekørsler er mislykket. Senest måtte hollandske BIOS opgive. Konkurrencestyrelsen er gået ind sagen, som Finans undersøger i en artikelrække.
Prestigeprojektet Amager Bakke er havnet i store økonomiske problemer, inden det nye affaldsforbrændingsanlæg med arkitekttegnet skibakke på toppen overhovedet er bygget færdig. Finans dykker ned i sagen om den 4 mia. kr. dyre investering.
2016 bliver et rekordår for pensionsselskabernes alternative investeringer. Men har de danske pensionsselskaber styr på de ukendte faldgruber? Finans undersøger.
Global
Navne
Opinion
Weekend
Erhvervsservice

Finans hjælper dig med paragrafferne.

Vi har samlet et stærkt hold af landets førende juridiske hjerner, og som abonnent på Finans har du adgang til at trække på deres samlede kompetencer.

Tjek seneste nyt om bl.a.

  • Ansættelsesret
  • Skatteret
  • Ejendomsjura
  • Banebrydende nye afgørelser i den generelle erhvervsjura
SMV