*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
Danmarks digitale erhvervsmedie
Søren Linding, erhvervskommentator.

Kommentar: Ny enzymformand skal finde Holks afløser

Novozymes gør alt for at skjule et ringe årsregnskab for 2016. Verdens største producent af industrielle enzymer forsøger også – dog forgæves – at fjerne fokus fra endnu en nedjustering af ...
Scanpix Denmark

Benådningen af Manning: Obamas håb om forløsning

BERLIN/VIBY — Man hører larmen fra en helikopter i luften, og amerikanske soldater, der taler sammen. De konkluderer, at m...
Erhvervskommentar

Læs alle erhvervskommentator Søren Lindings analyser her

Tilmeld nyhedsbreve

Finans Briefing er den skarpeste efterretningskanal for travle og ambitiøse danskere. Døgnet rundt arbejder vore journalister i flere tidszoner på at indsamle indsigt, som gør dit liv lettere.

Finans LIVE giver dig et overblik over de seneste begivenheder. Du vælger selv, hvornår de skal ramme din indbakke.

Investor giver de vigtigste investeringsnyheder. De rammer din indbakke kl. 08:30, 13:00, 17:30 og når vi har en topnyhed, du ikke bør gå glip af.

Få besked på mail når den nyeste udgave af Finans Update ligger klar.

Anmeldelse
Dagens kommentar
Vi anbefaler
Annonce
Følg Finans
Finans Undersøger
Nets indtog i september Fondsbørsen som konger med Danmarkshistoriens tredjestørste børsnotering. I dag ligner Nets årets børsflop. Aktionærerne har siden den 23. september set milliarder barberet af selskabets markedsværdi, men til gengæld er de tidligere ejere, to amerikanske kapitalfonde og en dansk pensionskasse, og 70 medarbejdere blevet belønnet med afkast i milliardklassen. Finans stiller skarpt på historien om den opsigtsvækkende børsnotering, hvor den værst tænkelige konkurrent meldte sig på banen kun få uger efter Nets’ første handelsdag.
KRAGH KATRINE MARIE
Billedet af Hesalight som et dansk vækstmirakel krakelerede, da firmaets regnskaber i 2016 viste sig at være stærkt misvisende. Nu kæmper virksomheden for at undgå konkurs, efter at bl.a. pensionskasserne Pensam og Pensiondanmark har krævet lån og renter for 750 mio. kr. straksindfriet.
En række forsøg på at knække Falcks dominans på det danske milliardmarked for ambulancekørsler er mislykket. Senest måtte hollandske BIOS opgive. Konkurrencestyrelsen er gået ind sagen, som Finans undersøger i en artikelrække.
Trends
Enorme verdensomspændende virksomheder sidder på magten i IT-sektoren, i detailhandlen, i råstofsektoren. De såkaldte "corporate giants" giver os et kæmpe udvalg og billige priser. Men de er blevet så gigantiske, at de risikerer at styre verden i en forkert retning, advarer eksperter, toppolitikere og topchefer. Så kan det gå ud over både forbrugerne, de små virksomheder og hele samfundsordenen.
I et hastigt accelererende marked kæmper virksomhederne for at komme først, have fået idéen først, være hurtigere end konkurrenterne. Nogle tager rollen som frontløber, men mange brænder sig på det og bliver overhalet af de hurtige forfølgere. Finans ser på fordele og ulemper ved at gå først.
Abdul fra Iran og Simon fra Eritrea er flygtet til Danmark, fordi de ikke kunne blive i deres hjemland. De vil egentlig meget gerne arbejde og forsørge sig selv og deres familie, og virksomhederne vil faktisk gerne have dem. Men de føler sig fanget i en stram spændetrøje af regler på arbejdsmarkedet og i asylreglerne. Abdul og Simon er blot to af de tusindvis af flygtninge, der tryktester den verdensberømte danske model.
Toplister
Arkitema Architects, hvis adm. direktør hedder Peter Hartmann Berg, er en af de arkitektvirksomheder, som oplever en positiv effekt af, at der er godt gang i boligbyggeriet i de større byer. Arkivfoto: Lars Krabbe

Boom i boligbyggeri får arkitekterne til at vokse

Storbyernes vækst i antallet af boliger smitter af på landets arkitektvirksomheder. De har oplevet vækst det seneste regnskabsår, viser en ny analyse fra Dansk Aktie Analyse. »Vi rider på en vækst i boligbyggeriet,« siger Torben Klausen, partner og adm. direktør i Årstiderne...
Omsætningen stiger hos de store spillere i byggebranchen, viser ny analyse, og virksomhederne er blevet bedre til at tjene penge. Overskudsgraden er steget fra til 4,6 pct. i 2015 mod 3,2 pct. året før. Foto: Jan Dagø

Entreprenørgiganter vokser mest på opsvinget

Høj aktivitet på byggepladserne, især på de helt store af slagsen, viser sig hos de største spillere i entreprenørbranchen. Omsætningen hos de 50 største er vokset med 9 pct., viser en ny regnskabsanalyse fra Dansk Aktie Analyse. »Analysen viser,...
Tech
18.01.17
'Skyen' er mere konkret gigantiske datacentre, spredt rundt i verden. Her er det et Facebook-datacenter i Oregon, med tusindvis af computere samlet. I Danmark er Apple ved at bygge et datacenter ved Viborg. Foto: AP Photo/The Bulletin, Andy Tullis

Danske virksomheder har taget skyen til sig

Facebook. Dropbox. Google Maps. Hotmail. Som forbruger er vi vant til at bruge cloud computing hele tiden, altså it-tjenester, som bliver leveret via internettet, og som kører på computere i...
Dine værktøjer

Finans gør dit erhvervsliv lettere.

Som abonnent på Finans får du adgang til hele vores servicepakke med oplysninger om dansk erhvervsliv.

I værktøjsuniverset kan du bl.a.:

  • Søge informationer om virksomhederne.
  • Downloade detaljerede regnskaber.
  • Overvåge de personer og netværk, som er relevante for dig.
Temaer
Når topcheferne for verdens største virksomheder og verdens politiske ledere glemmer at lytte og ikke tør tage ansvar, sætter andre og ofte destruktive kræfter scenen. Derfor har World Economic Forum gjort "Lydhør og ansvarligt lederskab" til tema for årsmødet i Davos.
Mere end 100.000 danskere bor og arbejder uden for landets grænser. Finans taler hver uge med en af dem om deres erfaringer som globale danskere rundt omkring i verden.
PwC kårer Årets Ejerleder 2016 i samarbejde med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans. Prisen uddeles for 13. gang, og dette års tema er kundefokusering.
Global
Navne
Opinion
Weekend
Erhvervsservice

Finans hjælper dig med paragrafferne.

Vi har samlet et stærkt hold af landets førende juridiske hjerner, og som abonnent på Finans har du adgang til at trække på deres samlede kompetencer.

Tjek seneste nyt om bl.a.

  • Ansættelsesret
  • Skatteret
  • Ejendomsjura
  • Banebrydende nye afgørelser i den generelle erhvervsjura
SMV