*

Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Blå blok vil skabe 25.000 nye job i landbruget

Det skal være nemmere at være landmand. Blå blok vil gøre op med en række snærende bånd for danske landmænd.

Landbrugets eksport kan øges med 50 mia. kr. og beskæftigelsen stige med 25.000 job. Foto: Carsten Andreasen

Der skal skabes flere job i landbruget og fødevaresektoren. Derfor vil Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti gøre det både nemmere og billigere at drive fødevare- og landbrugsvirksomhed i Danmark. Det fremgår af en ny fødevare- og landbrugspakke med 16 konkrete forslag.

Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, siger, at pakken skal munde ud i mere vækst og flere danske arbejdspladser.

- Landbrugs- og fødevaresektoren har et stort vækstpotentiale, som vi ikke udnytter i dag, fordi der er for meget bureaukrati, for strenge regler og for mange unødige omkostninger, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi har muligheden for at øge eksporten med op mod 50 milliarder kroner og skabe op mod 25.000 arbejdspladser i løbet af de næste fem år. En væsentlig forudsætning for at opnå det er, at landmændene får mulighed for at gøde noget mere på markerne, siger Erling Bonnesen.

Og det er da også netop en udfasning af "de vidtgående danske særregler for gødning", som de tre partier peger på. Får landmænd lov til at gøde mere på robuste og holdbare jorde, kan Danmark producere flere og bedre fødevareprodukter, påpeger partierne i pakken.

- Vi kan og skal selvfølgelig levere fødevarer af høj kvalitet i samspil med natur og miljø, og derfor skal der målrettet regulering til. Samtidig skal vi udnytte den styrkeposition, Danmark har inden for økologi, siger fødevareordfører René Christensen (DF).

Det skal også gøre nemmere at være dansk svineproducent. Og blå blok hiver nu igen forslaget om at give svineproducenterne lov til at have flere dyr per hektar jord op til det tilladte niveau i EU.

Det vil ifølge Finansministeriet vil den højere svineproduktion øge eksporten med 2,2 milliarder kroner og sikre 2.000 nye arbejdspladser, skriver partierne om forslaget.

Læs også