*

Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

B&O ramt af problemer - aktien falder over 7 pct.

Bang & Olufsen justerer forventningerne ned.

Tue Mantoni, adm. direktør, B&O. Pr-foto: B&O

Det fremgår af en selskabsmeddelelse mandag morgen.

Bang & Olufsen A/S s omsætning for andet kvartal i det forskudte regnskabsår ventes at falde med 8 pct. Det vil, sammen en lavere bruttomargin og øgede kapacitetsomkostninger, resultere i et resultat af den primære drift på et minus på mellem 90 og 100 mio. kr. sammenlignet med 31 mio. kr. sidste år.

Det negative andet kvartal får indflydelse på hele regnskabsåret.

Forventningerne om, at kunne holde en encifret vækst i omsætningen fastholdes dog. Men mens man i Struer tidligere regnede med, at EBIT-marginen skulle forbedres, så forventer man nu, at den bliver negativ. EBIT i anden halvdel af regnskabsåret forventes dog at være positiv, men ikke i en grad, så det kan opveje udviklingen i første halvår.

Det er problemer med at time opstarten af produktionen i forbindelse vigtige produktlanceringer, bruttomargin og stigende kapacitetsomkostninger, der tynger hos B&O.

»Disse og andre problemer relateret til forsyningskæden har haft en betydelig negativ indvirkning på koncernens økonomiske resultater i kvartalet,« står der i selskabsmeddelelsen.

De frie pengestrømme i andet kvartal ender  i minus 40 mio. kr. mod et minus på 52 mio. kr. i samme periode sidste år. I anden halvdel af 2014/15 venter ledelsen, at de frie pengestrømme vil være positive og vil landet på et sted mellem 50 mio. kr. og 100 mio. kr.

Det skal lykkes ved hjælp af en kombination af forbedret indtjening og en reduktion af nettoarbejdskapitalen.

B&O oplyser, at der fortsat er en stærk efterspørgsel efter nye produkter som f.eks. BeoVision Avant. Der er kommet flere butikker til, salget af lydsystemer til autobranchen er i en »stabil udvikling« i andet kvartal og er tilbage på niveauet for de foregående år, efter en negativ udvikling i første kvartal.

Salget af B&O Play gennem tredjepartskanaler er steget med 36 pct. og udgør nu 42 pct. af det samlede salg af B&O Play-prdukter.

Men der skal tages fat om problemerne i produktionen og de øgede kapacitetsomkostninger.

I selskabsmeddelelsen hedder hedder det:

»Bestyrelsen og direktionen vil iværksætte en analyse for at identificere strategiske og strukturelle muligheder for at øge omsætningen og yderligere reducere kompleksiteten.«

Det endelige regnskab for andet kvartal vil blive offentliggjort den 20. januar.

Efter et kvarters handel er aktien faldet 7,3 pct. til kurs 38.

Læs også