Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Millioner og tung formand til Lendino

Vækstveteran er ny bestyrelsesformand og investor i crowdfunding-virksomhede Lendino.

Torben Nordal Clausen, tidligere adm. direktør i Danske Commodities, træder ind som formand for og investor i crowfunding-selskabet Lendino. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Den tidligere Danske Commodities-direktør Torben Nordal Clausen, går nu ind i crowfunding-selskabet Lendino som både formand og investor.

Crowfunding
Begrebet dækker over lån, der via en platform formidles direkte fra potentielle udlånere til lånere. Risiciene er altså først og fremmest udlånernes, ikke selskabets, i modsætning til ved traditionel bankdrift

Det alternative udlånsselskab har siden debuten i starten af 2014 formidlet lån fra investorer til lånere for lige over 18 mio. kr. Der er dermed stadig kun taget en meget lille bid af det samlede udlånsmarked i forhold til udenlandske pendanter som fx amerikanske Lending Club, men bankerne har grund til at være både bange og glade, mener Lendinos kommende formand.

»Crowdfunding er et nyt fænomen i Danmark, og vi har stadig en mikroskopisk andel af det samlede udlånsmarked. Men der skal ikke meget til før den her forretning vækster, og vi bliver et godt supplement til det eksisterende system,« siger Torben Nordal Clausen.

»Årsagerne til, at jeg går ind i Lendino er først og fremmest, at jeg kan se det er en forretningsmodel, der har bevist sig værd i udlandet. Og så kan jeg se, at Lendino har et godt team, der kan eksekvere.«

Torben Nordal Clausen ønsker ikke at oplyse hvilken udlånsmasse, Lendino skal opnå før han vil anse det for en succes – eller hvor stor en investering eller ejerandel, hans indtræden i selskabet medfører.

Men han peger på, at potentialet til både at være et supplement og et alternativt til bankerne er stort - blandt andet fordi de faste omkostninger ved at have en formidlingsplatform er lavere end ved fx filialer.

Samtidig har crowfunding-selskaber en vækstfordel i forhold til banker, fordi stigende udlån ikke skal bakkes op af stigende polstring - risiciene falder nemlig over på udlånerne.

Torben Nordal Clausen ved dog også, at bankkunder traditionelt ikke har været lette at flytte i det danske marked, men peger på, at udlånsformidlere som Lendino både kan være et alternativ men også et supplement til et banklån.

BRANCHENYT
Læs også