Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Topdirektør i landbruget fyret

Jan Mousing fratræder som direktør for Seges. Foto: GRAVERSEN ANITA

Topchefen for landbrugets store rådgivningsvirksomhed, Seges, er i dag blevet afskediget og fratræder med omgående virkning.

Jan Mousing har siden 2011 været adm. direktør for Seges, men forlader nu denne post, som i stedet besættes midlertidigt af Karen Hækkerup, der er adm. direktør for Landbrug & Fødevarer.

I en kommentar fra Lars Hvidtfeldt, bestyrelsesformand for Seges, hedder det:

»Jan Mousing har ydet en stor indsats til gavn for den samlede landbrug- og fødevareklynge. Jan Mousing har en stor del af æren for, at SEGES har opnået en central placering i både det regionale, det danske og det internationale videns- og innovationsmiljø. Desuden har Jan Mousing stået i spidsen for en række forandringsprocesser, som har gjort SEGES til en virksomhed båret af visioner og høj faglighed.«

Lars Hvidtfeldt oplyser uddybende til Finans, at man i Landbrug & Fødevarer, som ejer Seges, har besluttet at igangsætte en proces, der grundlæggende skal ændre og fremtidssikre Seges.

»Landbruget gennemløber en hastig strukturudvikling, som leder erhvervet i retning af stadig færre og stadig større bedrifter. Samtidig er erhvervet i en dyb økonomisk krise. Vi er nødt til at organisere Seges på en måde, der tager højde for den virkelighed og sikrer, at organisationen også i fremtiden kan levere den innovation og rådgivning, som erhvervet har brug for.«

Jan Mousing

Dyrlægeuddannet ved Landbohøjskolen 1985

Ph.d. 1989 ved Landbohøjskolen og University of California

Dyrlæge ved Danske Slagterier 1988 - 1992

Forsknings- og udviklingschef Danske Slagterier 1996 - 1999

Udviklingsdirektør Foss Electric 2000 - 2002

Adm. direktør Lattec 2001 - 2005

Veterinærdirektør Fødevarestyrelsen 2007 - 2011

Adm. direktør Videncentret for Landbrug (nu Seges) 2011 - 2016.

Siden 2010 medlem af bestyrelsen for European Food Safety Authority

Ifølge Lars Hvidtfeldt har man i Landbrug & Fødevarer vurderet, at der i denne forandringsproces er behov for en anden profil med andre kompetencer på topposten i Seges.

»I første omgang indsætter vi Karen Hækkerup, som adm. direktør i Seges. Det er muligt, at dette viser sig at være en midlertidig løsning. Det er endnu ikke afklaret og vil blandt andet afhænge af den kommende tids arbejde med at definere, hvordan Seges skal udvikles,« siger Lars Hvidtfeldt.

Han afviser at der ligger en konkret konflikt bag det pludselige brud med Jan Mousing, der tidligere har været direktør i Fødevarestyrelsen. Lars Hvidtfeldt ønsker ikke at svare på, hvorvidt der har været uenighed mellem Jan Mousing og L&F's ledelse om retningen for Seges udvikling.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan Mousing.

BRANCHENYT
Læs også