*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
0

Det er ikke bare opslidende ikke at sove godt om natten - det er også farligt

Søvnproblemer øger risikoen for ulykker, viser ny undersøgelse.

Erhverv

Folk, der har besvær med at sove, har større risiko for at blive ramt af ulykker. Faren er ekstra stor for dem, der lider af søvnløshed. De har en 12 procent forøget risiko for ulykker, viser ny forskning. Det skriver Fagbladet 3F.

Det er forskere fra Taiwan, der har set på sammenhængen mellem søvnproblemer og ulykker. Deres resultater er netop offentliggjort i det internationalt tidsskrift Injury Prevention.

Den danske søvnforsker professor Poul Jennum fra Dansk Center for Søvnmedicin på hospitalet i Glostrup roser undersøgelsen fra Taiwan. Han siger, resultaterne kan overføres til danske forhold.

Folk med søvnproblemer kan køre lige så usikkert som berusede. Det er også farligt, hvis de betjener rundsave eller udfører andet risikobetonet arbejde, fordi det går ud over koncentrationsevnen og gør dem uopmærksomme, forklarer Poul Jennum.

- Hvis vi ikke sover ordentligt, så kan faren for ulykker blive større. Det kommer der mere og mere viden om, siger Poul Jennum.

Undersøgelsen omfatter 15.000 mennesker, som tidligere har været hos lægen med søvnproblemer. Forskerne har set på, hvor mange ulykker de siden har været udsat for. Det har de sammenlignet med en rask kontrolgruppe.

Læs også