*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
0

Aktier/middag: Positiv stemning med Pandora i top

Investor

Det danske C20 Cap-indeks ligger tirsdag middag med en solid stigning på 1,1 pct. i 1005,85, hvor Pandora-aktien leder opturen. William Demant er i søgelyset efter at høreapparatproducenten har aflagt årsregnskab, og Mærsk-aktien hænger i bremsen efter nogle dage med solid kursmæssig medvind.

Generelt er stemningen positiv i Europa, hvor det tyske Dax-indeks løftes 1,5 pct., hvilket sker til trods for skuffende kinesiske nøgletal, som dog er forstyrret af kinesisk nytår og den efterfølgende friuge og forud for eftermiddagens vigtige ISM-erhvervstillid fra USA.

William Demant løftes 1,3 pct. til 605 kr. Høreapparatkoncernen leverer et regnskab, hvor tallene for 2015 ligger tæt på markedets forventninger. Yderligere beretter koncernen, at den venter vækst i alle forretningsområder i 2016. William Demant beretter i sit årsregnskab, at koncernen venter, at lancere et 2,4 GHz-system i andet halvår 2016. Det kombinerer de audiologiske fordele ved koncernens nye near field magnetic induction-system.

Pandora A/S -aktien er dagens højdespringer, og smykkeaktien stiger 2,8 pct. til 893,50 kr. A.P. Møller - Mærsks B-aktie har haft nogle gode dage på børsen, men tirsdag må aktien med et fald på 1,3 pct. til 8920 kr. agere bundprop i det danske eliteindeks.

Carlsberg A/S sænkes til sælg hos UBS, som tidligere havde en købsanbefaling på den danske bryggerikoncern. Carlsberg-aktien stiger til trods for den sænkede anbefaling med 1,0 pct. til 599,50 kr.

Genmab A/S -aktien styrtdykkede i mandagens lukkeauktion, hvor aktien lukkede i kurs 843,5 kr. efter at den blev handlet i 860,5 kr. inden selve mandagens auktion begyndte. Biotek-aktien ligger tirsdag middag med et plus på 1,9 pct. i 859,50 kr.

Vestas Wind Systems A/S -aktien ligger med en stigning på 2,2 pct. i 474,90 kr. Investorerne kigger mod Tyskland, idet den tyske avis Sueddeutsche Zeitung beretter, at den føderale regering ikke kan blive enig om en EEG-lov, hvor avisen citerer unavngivne kilder med indsigt i forhandlingerne. Vestas steg mandag 0,8 pct. til 464,70 kr. Forhandlingsknasterne er; nødberedskabet for energiproduktionen, finansieringsudfordringerne for vind- og solenergi, en koalition vil have løftet vedvarende energimålsætning til 45 pct. i 2025 fra det nuværende mål på ca. 33 pct.

Læs også
Annonce