*

Økonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Skat advarer: Nu er svindlerne på spil igen

Fupmagere sender i øjeblikket falske mails i Skats navn. De kan være svære at skelne fra Skats rigtige henvendelser.

Skat sendte i november mails ud med links til at logge på Tast Selv. Alligevel advarer Skat om, borgerne klikker på links, hvis de er i tvivl. Skat sendte i november mails ud med links til at logge på Tast Selv. Alligevel advarer Skat om, borgerne klikker på links, hvis de er i tvivl. Arkivfoto: Colourbox

Den er gal igen. Bedst som danskerne har travlt med at rette til i deres forskudsopgørelser, udnytter svindlerne lejligheden at sende falske mails ud under påskud af at ville tilbagebetale restskat.

Derfor advarer Skat og politiet atter om, at man klikker på mistænkelige links og deler ud af sine kontooplysninger. Alene i november og december har Skat fundet eksempler på phishing-forsøg fra seks forskellige mailadresser.

Man kan dog ikke regne med, at alle skatterelaterede mails er svindel. Så sent som i november har Skat selv sendt mails ud med indlejrede links til at logge på Tast Selv samt en opfordring til at borgerne logger ind og tjekker forskudsopgørelsen, hvis deres økonomi har ændret sig.

ADVARSEL MOD PHISHINGMange modtager i øjeblikket såkaldte phishing-mails, som ser ud til at være fra SKAT, og hvor det...Opslået af Politi8. december 2015

At dømme efter henvendelserne på Skats Facebook-side skaber det ofte forvirring hos en række borgere, når Skat henvender sig til private mailadresser, mens de fleste andre offentlige myndigheder anvender e-boks. Alligevel er der ikke planer om at ændre systemet.

»Hvis man forestiller sig, at vi brugte e-boks i stedet, ville danskerne få en mail fra e-boks om, der var kommet nyt i deres e-boks. I e-boks ville der ligge en besked fra Skat om, at de skulle logge på deres skattemappe. I så fald ville vi bare have skudt et ekstra antal klik ind for kunderne,« siger direktør for kundeservice i Skat, Jonatan Schloss, og fortsætter:

»Vores servicedesignere har gennemtrawlet kundens rejse for at se, hvad der er den mest kundevenlige måde at gøre det på. Ud fra en brugervenlighedstilgang vurderer vi, at langt de fleste danskere har langt mere ud af at få en mail fra os, om at de skal logge på deres skattemappe.«

Man arbejder på, om der på et tidspunkt skal være en funktion i skattemappen, hvor man kan bede om at få tilsendt årsopgørelsen som pdf-fil til sin e-boks. Jonatan Schloss fortæller imidlertid, at det ville lægge e-boks ned, hvis alle forskudsopgørelser skulle sendes direkte dertil, da e-boks ikke er dimensioneret til de samme volumener som Skat.

»Det er klart, at der er en sikkerhedsdiskussion, når vi sender en mail til folk med et link Skats hjemmeside. Folk er bekymrede for, om de lander på en mystisk afrikansk side, når de klikker på linket. Brugervenlighed versus sikkerhed er et dilemma og en konstant diskussion, som vi har med os selv og Digitaliseringsstyrelsen,« siger han og tilføjer:

»Vi taler jo om millioner af danskere. Hvis 10 er bekymrede, og 1,5 mio. slipper for ekstra klik, er det jo til at leve med.«

Læs også