*

Finans Jyllands-Posten Watch Medier Om Finans Persondatapolitik
0

Hjemsendt skattedirektør slår igen: Jesper Rønnow taler usandt om milliardskandale

Den hjemsendte skattedirektør, Jens Sørensen, retter nu et åbent angreb mod Skats chef, som han beskylder for at tale direkte usandt.

Økonomi
Hjemsendte Inddrivelsesdirektør i Skat Jens Sørensen har fået nok. I et åbent brev til skatteministeren beskylder han Skats chef, Jesper Rønnow for at tal usandt. Arkivfoto: Carsten Ingemann

Jens Sørensen har fået nok. Han vil ikke længere stiltiende se på, at han og tre kolleger får ansvaret for, at statskassen er blevet svindlet for mindst 9,1 milliarder kroner i skandalen om udbytteskat.

Det skriver Politiken.

I et åbent brev til skatteminister Karsten Lauritzen (V) beskylder han direkte Skats øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen, for at have givet forkerte oplysninger om sagen. Og dermed uberettiget at have tørret ansvar af på Jens Sørensen.

Rønnow Simonsen har skubbet sit eget ansvar videre til Jens Sørensen ved at forklare, at han havde givet ham besked på at følge op på advarsler om, at kontrollen med udbytteskat var så lemfældig, at svindel var mulig.

Men det afviser Jens Sørensen i det åbne brev, som er formuleret af hans advokat, Jacob Aaes:

»Jens Sørensen har ikke modtaget nogen instruks fra sin øverste chef om at følge op på revisionsrapporterne«, skriver han og forklarer, at opfølgningen var lagt i hænderne på en arbejdsgruppe, hvis resultater Jesper Rønnow Simonsen løbende var orienteret om og "på intet tidspunkt ytrede utilfredshed med fremdriften i«, skriver han i brevet.

Læs også
Annonce