Privatøkonomi
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Har du styr på det nye fradrag i 2016?

Det er blandt andet ikke længere muligt at få en skatterabat ved opsætning af køkken og badeværelse.

Den nye boligjobordning gælder i 2016 og 2017. Foto: Casper Dalhoff

Årsskiftet byder på en ny, trimmet boligjobordning.

Det er ikke længere muligt at trække udgifter til for eksempel opsætning af køkken eller badeværelse fra i skat. Alt almindeligt håndværksarbejde, som ikke tjener et grønt formål, er nemlig ikke længere fradragsberretiget.

Til gengæld kan boligejerne nu trække op til 12.000 kr. pr. person fra i skat for håndværkerarbejde, som har et grønt sigte. Det kunne for eksempel være at sikre kælderen bedre mod oversvømmelser.

»Der gives nu fradrag for kloakeringsarbejde og belægninger med nedsivning, så boligen beskyttes bedre mod en oversvømmet kælder i forbindelse med skybrud,« siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius.

Fradraget kan også bruges til ydelser, der forbedrer energiforbruget i hjemmet, eksempelvis bedre isolering af boligens ydervægge eller udskiftning af vinduer.

Boligjobordningen giver også mulighed for at få et fradrag for serviceydelser i hjemmet for op til 6.000 kr. pr. person om året. Det omfatter hjælp til rengøring, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde. Også hjælp til snerydning giver ret til fradrag.

Dertil er der mulighed for at bruge fradraget til udgifter i forbindelse med at tilslutte hjemmet bredbånd. Hvis man vil have suget giftgassen radon ud fra sin kælder, er det nu også muligt at trække det fra i skat.

Der er også mulighed for at få en skattebonus, hvis man vil have en energivejledning af en håndværker.

»Som boligejer kan det være en jungle at finde rundt i de mange muligheder, der er for at energiforbedre boligen. Med den nye ordning er der nu mulighed for at bruge fradraget til vejledning, så beslutningen om at energiforbedre boligen kan ske på et mere oplyst grundlag,« siger Torben Liborius.

Se en oversigt over samtlige ydelser, der er omfattet af den nye boligjobordning her.

BRANCHENYT
Læs også