*

Privatøkonomi
MINE NYHEDER
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Annonce
0

Overraskende vinder: Her har lejlighederne været kortest tid til salg

Hvem kunne ikke bruge en to-værelses med altan? Eller en kæmpe herskabskasse fyldt med stuk og paneler? Eller hvad med en nybygget drøm af et moderne hjem med alt, hvad der hører sig til af køkken-alrum og indbyggede skabe?

Lejlighedsmarkedet i særligt København har haft fart på de senere år, og liggetiderne er faldet i hovedstadens postnumre. Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Men troede man, at det var det inderste af hovedstaden, der har været til salg i kortest tid, så tro om igen.

For mens liggetiden i 2012 i gennemsnit var på 162 dage i Valby, så lå den i 2017 på 61 dage. Det er dermed det postnummer i hele landet, der har den korteste, gennemsnitlige liggetid for ejerlejligheder.

Den næst-laveste liggetid finder man på Østerbro, hvor den blot er på 63 dage. Til sammenligning lød den i 2012 på 162.

Bydelenes forskelle

Det er et udtryk for, at der generelt er kommet mere gang i lejlighedsmarkedet, end der var tilbage i 2012, lyder det fra boligøkonom:

- Der har været et kraftigt opsving for lejligheder i særligt København, men det er min fornemmelse, at liggetiden særligt i de dyreste områder er et par enkelte dage højere end for kort tid siden. Hvis det fortsætter, er det en spændende tendens, for det viser, at priserne er steget så meget, at det ikke længere er alle, der kan være med, siger Mikkel Høegh, boligøkonom hos BRFkredit.

København K har da også en af de længste liggetider for byen. Her lød den på 105 dage, mens den i København SV er højest for hovedstaden. Her er den gennemsnitlige liggetid på 112 dage.

Til sammenligning er liggetiden for ejerlejligheder på Vesterbro på 89 dage, mens den er 82 dage på Nørrebro.

Her kan du se de udbudte lejligheder i København

Læs også