*

Erhverv
0

Hans græske tragedier udspiller sig i underklassens København

Forfatteren bag filmatiserede ”Aminas breve” og ”Submarino” er tilbage med sin første roman i seks år. Han kasserede to romaner undervejs.

Forfatteren Jonas T. Bengtsson har selv tilbragt 20 år i Nordvest-kvarteret i København, hvor handlingen i hans aktuelle roman "Sus" udspiller sig. Foto: Kennth Lysbjerg Koustrup

Der er ikke meget at grine af i Jonas T. Bengtssons forfatterskab – skizofreni, forældresvigt, fattigdom, druk og stofmisbrug er blot nogle af de gennemgående temaer. Forfatterens fjerde roman – netop udkomne ”Sus” – er ingen undtagelse: Sus er 19 år og har ikke meget at leve for. Hendes bror er indlagt på intensiv med en granatsplint i hjernen efter en udsendelse til Afghanistan. Faderen sidder fængslet for at have slået moderen ihjel, og Sus bor alene i sin barndoms boligblok, hvor hun er drevet af ønsket om at slå faderen ihjel. Hun mødes jævnligt med betjente, som drøfter en mulig prøveløsladelse af faderen, hvis mange ugerninger fylder i politiets arkiver:..

Få hurtig adgang til artiklen
Køb Finans
Hvad er Finans?
Priserne er inkl. moms. Efterfølgende fortsætter abonnementet til normalpris for den valgte periode. Der er ingen binding, og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.
Ønsker du et virksomhedsabonnement? Læs mere
Læs også