*

Weekend
0

Anmeldelse: Oldschool værtskab hos far og mor

Lisbeth og Bo Jacobsen har drevet Restaurationen sammen i over 25 år. Foto: PR

Glem alt om skum, støv og levende rejer og læn dig i stedet tilbage i brede stole og nyd det klassiske fransk-danske køkken hos det underspillede powercouple, Lisbeth og Bo Jacobsen. De har drevet restaurant sammen i over 25 år, og vi føler næsten, vi er hjemme hos dem privat – så meget gør de ud af at gøre gæsterne tilpasse. Dét er ægte værtskab, og sådan burde det være alle steder.

Bo skærer tynde skiver af 660-dages lufttørret dansk skinke ud ved bordet, mens han fortæller vidt og bredt. Sammen med skinken spiser vi perfekt pocheret æg med trøffelcreme, sprøde croutoner og friskhøvlede trøfler. En sexet servering og også aftenens skarpeste. Tartelet med svampesauce og panerede brisler bliver efter to mundfulde for meget og mangler friskhed og kontrast.

Dagens fisk er stegt rødfisk serveret på en terrine af grøntsager og med en persillegrøn muslingesauce. Det smager dejligt, men ligner også noget, en ferm hjemmekok snildt kunne trylle frem på en lørdag. Vi bliver lykkelige af at drikke 2000 Henriot-champagne til en særdeles kammeratlig pris.

Vinkortet er i det hele taget meget venligt prissat med et imponerende udvalg af flasker med alder og med kyndig vejledning fra sommelieren. Med kaffen følger Lisbeths imponerende udvalg af hjemmelavede petitfours og vi går mætte, glade og champagnelykkelige derfra.

Her går vi ikke hen for at være moderne, men for at spise vellavet mad af de bedste råvarer, blive forkælet af sikker betjening, drikke modne vine og bare overgive os til far Bo og mor Lisbeths varme favn.

Restaurationen
Møntergade 19, 1116 København K, restaurationen.dk

Priser: Forretter 165, hovedretter 265, desserter 145, souper 495

BRANCHENYT
Læs også