Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er de 11 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Thulesen Dahl har hvæsset knivene før efterårets skatteforhandlinger. Der bliver ikke lettelser i topskatten med hans stemmer. Foto: Jens Dresling

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Novo-bestyrelsen under beskydning for manglende kompetencer. Ifølge en række kilder er bestyrelsen i Novo Nordisk stort set blottet for digitale kompetencer. Det er et problem, fordi netop digitaliseringen spås at kunne transformere medicinalindustrien og i flere internationale undersøgelser omtales som et afgørende område at mestre. Novos formand afviser, at bestyrelsen mangler digitale evner, mens Finans' virksomhedsredaktør foreslår at ansætte robotter i bestyrelsen.
 

Forud for de kommende skatteforhandlinger kaster Dansk Folkeparti en markant melding på bordet. Partiet afviser kategorsik at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat. Der kan højest blive tale om at give skattelettelser i bunden, lyder det. (DR)
 

Danske iværksættere rejser 316 mio. kr. til asiatisk væksteventyr. En ny investeringsrunde hos webportalen CompareAsiaGroup, som to danske iværksættere står bag, bringer den samlede kapital op over 600 mio. kr. Verdensbanken og Goldman Sachs er blandt investorerne. Konceptet er, at brugerne skal kunne sammenligne prisen på produkter som f.eks. forsikringer.
 

USA´s Præsident Donald Trump kommer nu med hidtil usete advarsler til Nordkorea efter en række agressive udmelinger fra fra det Nordkoreanske styre. Landet vil blive mødt med bål og brand og et altødelæggende angreb, som denne verden ikke har set før, hvis de bliver ved med deres trusler mod USA, sagde Trump til en række journalister. (Bloomberg)
 

Lange ruter giver vækst i Københavns Lufthavn. I årets først seks måneder er antallet af rejsende til og fra de interkontinentale destinationer steget med 7,8 pct. Og de oversøiske destinationer er vigtige for lufthavnen, da de skaber ekstra trafik. En del af passagererne på de lange ruter kommer nemlig flyvende fra nærliggende lufthavne.
 

Storbank bliver undersøgt efter forsikringsfusk. Den amerikanske storbank Wells Fargo bliver nu genstand for en undersøgelse, efter at det er kommet frem, at den har opkrævet betaling for bilforsikringer fra kunder, der optog billån, selv om kunderne ikke havde bedt om forsikringerne. (Reuters)
 

Facebook hærges af reklamevirus. Virusset, der går under navnet Vikin, bliver spredt både via facebookopslag og i private beskeder i Messenger. Det sker ved, at man modtager et link til en video fra en ven eller bekendt. (Ritzau)
 

Volkswagen vil give op til 75.000 kr. i rabat til tyske kunder, der køber en ny VW, hvis kunderne samtidig skrotter en ældre dieselbil. VW i Danmark har taget kontakt til den tyske koncern for at høre, om modellen også indføres i Danmark.
 

Først kom førerløse biler - nu kan pilotløse fly være på vej. Flyproducenten Boeing har planer om at teste fjernstyrede fly i 2018. Ifølge den schweiziske bank UBS kan flyselskaberne spare 165 mia. kr. ved at skære piloterne væk, og andre knap 20 mia. kr. kan spares som følge af lavere forsikringspræmier. (BBC)
 

Danmarks højeste hus skal ligge i Brande. Tirsdag offentliggjorde Bestseller sine byggeplaner, som blandt andet går ud på at bygge Danmarks højeste højhus på mere end 200 meter. Det bliver en del af koncernens hovedkontor, som også skal udbygges, ligesom der skal opføres en butiksby.
 

DF vil banke fradrag for sommerhusudlejning i vejret. Danske sommerhusejere skal have en større økonomisk gulerod for at leje ud, mener DF, som foreslår, at det skattefrie fradrag for udlejning skal næsten fordobles fra 21.400 kr. til 40.000 kr. om året.
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også