Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er de ni vigtigste nyheder fra Finans fredag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Nye løntal overrasker: Nu får lavtlønnede tusindvis af kroner ud af at arbejde. Forskellen på lavtlønsjob og kontanthjælp er nu så stor, at beskæftigelsesministeren medgiver, at man i dag har mere ud af at arbejde end at være på kontanthjælp. Tallene trækker tæppet under regeringens retorik, mener S, mens DA og DI kalder forskellene »markante«.


Svenskerne har høstet store gevinster på milliardsalg af danske postejendomme
. Salg af danske postejendomme for næsten 2 mia. kr. har bl.a. været med til at finansiere nye dyre postterminaler til den svenske del af Postnord.


Kasi-Jesper rykker til Schweiz og ruller derfra danske smykkebutikker ud i verden
. Samtidig med at Jesper Nielsen afventer dom i millionsagen mod Skat, åbner hans smykkekæde Amazing Jewelry en stribe nye butikker globalt - og mange flere er ifølge ejeren på vej.


Goldman Sachs har opfundet væddemålet mod den næste bankkrise
. Den globale og ofte udskældte finanskæmpe er ifølge Bloomberg ved at skabe et marked for finansielle værktøjer rettet mod investorer, der gerne vil satse på, at en ny bankkrise er på vej.


Fly-duel: Ryanair på strandhugst hos Norwegian for at hyre piloter
. Det store luftfartsselskab lokker piloter hos konkurrenter med højere løn for at få styr på driften - efter massive aflysninger.


Kulturministeren: »Jeg er fløjtende ligeglad med platformen – indholdet skal nå ud til danskerne«
. Er indholdet fra DR eller Netflix? For kulturministeren er det afgørende, at dansk kvalitetsindhold ikke går danskernes næser forbi.


IMF-chef advarer om trusler mod global vækst
. Trumps "Amerika først"-politik, politiske spændinger og øget ulighed skaber bekymring på økonomisk årsmøde. (Bloomberg)
 

Samsung-boss træder tilbage. Topchefen for det sydkoreanske elektronik-konglomerat Samsung, Oh-Hyun Kwon, træder tilbage fra sin post. Det sker samtidig med, at Samsung har varslet rekordhøj indtjening i det kvartal, der sluttede i september. Oh-Hyun Kwon har stået i spidsen for Samsung, siden arving Jay Y. Lee blev fængslet i en større korruptionsskandale. (CNBC)


Offentligt datasjusk skal give bøde
. Regeringen vil nu straffe myndigheder med bøder på op til 16 millioner kroner for brud på datalovgivningen. (Politiken)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

BRANCHENYT
Læs også