Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Beskæftigelsen står til at tordne frem i byggeriet | Bycykler er tæt på foreløbig redning | Rejseselskab konkurs: Kunder mister de fleste af deres penge

Kære Finans-læser

Her får du dagens sidste nyhedsoverblik. God læselyst.

NYHEDER

Beskæftigelsen står til at tordne frem i byggeriet. Det går godt i byggeriet. Faktisk så godt, at beskæftigelsen vil brage i vejret både i 2017 og 2018, viser en ny analyse fra Dansk Byggeri. Men samtidig vokser bekymringerne for flaskehalse og mangel på arbejdskraft.
 

Bycykler er tæt på foreløbig redning efter kollaps hos leverandør. De københavnske bycykler er tæt på at være reddet i hvert fald foreløbigt, efter at firmaet bag cyklerne, Gobike, gik konkurs onsdag.
 

Rejseselskab efter konkurs: Kunder mister de fleste af deres penge. Kunder i det konkursramte rejseselskab Vacasol har penge i klemme, men må se langt efter dem alle. Alligevel bør de være tilfredse, siger kurator.
 

Pensionskassebryllup på vej med pistolen for panden. Ingeniørforeningen IDA kræver nu, at de to pensionskasser for ingeniører finder sammen. Ellers får det konsekvenser.
 

Tivoli taber omsætning og gæster - stor bonus til topchefen. Lavere omkostninger og godt med gæster til jul er den direkte grund til en Tivoli-bundlinje, der i den grad går den rigtige vej. Men omsætningen og antallet af gæster falder. Direktøren får en pæn bonus.
 

Populismen kaster skygge over potentiel milliardgevinst for dansk eksport. En frihandelsaftale mellem EU og Japan er en kæmpegevinst for dansk eksport. Hvis den altså kan blive til virkelighed.
 

Eksperter: Frank Jensen må stoppe ledelseskaos på Amager Bakke. Ledelsessituationen er fuldstændig uholdbar på det 4 mia. kr. dyre prestigeprojekt Amager Bakke efter et dramatisk bestyrelsesopgør om direktør Ulla Röttger. Sådan siger to professorer, der opfordrer Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til at træde frem og rydde op.
 

Bagmandspoliti kræver millionbeløb konfiskeret i Atea-sag. Syv tiltalte i danmarkshistoriens største sag om bestikkelse skal hoste op med deres påståede udbytte, lyder krav fra Bagmandspolitiet. (Ritzau)
 

Dommer i Maryland blokerer Trumps dekret om indrejse. For anden gang inden for et døgn blokerer føderal dommer for den amerikanske præsidents indrejseforbud. Dekretet giver ikke tilstrækkelig beskyttelse mod religiøs forfølgelse, lyder det. (CNN)
 

Audis kontorer ransaget for anden dag i træk. Den tyske bilproducent Audi er for anden dag i træk blevet ransaget af tysk politi, der efterforsker skandalen om svindel med snydesoftware i Volkswagen, som Audi er en del af. (Reuters)

INDSIGT

Kampen om Nykredit er benhård - og oprørerne tror ikke længere på, at de ender som vinderne. Jesper Vork Nielsen var en af sejrherrerne i de netop afholdte valg til Nykredits øverste myndighed, repræsentantskabet. Men hans oprørsfløj tror ikke længere på, at den vil erobre flertallet efter et samlet valgnederlag på 20-5. Torsdag mødes kamphanerne for første gang.

FINANS FORKLARER

Checken er død - men en Danske Bank-kunde forsøger nu at genoplive den. Aktionær Olav Willadsen kæmper en kamp for checken, når Danske Bank torsdag eftermiddag afholder årets generalforsamling.

DAGENS PROFIL

Den jyske pizzabager Orazio Rashti markedsfører sig som »verdens dyreste pizzeria.« Finans har besøgt manden, der udbyder pizzaer til 8.000 kr. pr. styk - og som stadig venter på at sælge den første af slagsen.

BØRS

De største danske aktier har en god dag med kurshop i det meste af feltet. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Kommentar: Post Danmark har mistet sin eksistensberettigelse. Alle selskaber skal have en konkurrencemæssig fordel. Det har Post Danmark ikke. Spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt at få det under statslig kontrol, skriver Finans' erhvervskommentator og virksomhedsredaktør, Søren Linding.

PS...

Er din arbejdsgiver vild med dig - eller bare vild med at slippe af med dig? Finans giver dig fem tegn, der kan give dig svaret.
 

Med ønske om en god dag,

Peter Simonsen

Nyhedsredaktør, Finans
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

BRANCHENYT
Læs også