Eftermiddag
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Skatteministeren går ind i sag om biler uden registreringsafgift | Investorer betaler overpris i blind tillid til Danmarksmesteren i aktier | Trump til Asien: Gør klar til en genforhandling af gamle aftaler

Kære Finans-læser

Det er blevet tid til dagens sidste nyhedsbriefing fra Finans. God fornøjelse.

NYHEDER

Skatteministeren går ind i sag om biler uden registreringsafgift. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil have undersøgt, hvor mange biler der kører rundt uden registreringsafgift, og om der er behov for et lovindgreb mod leasingselskaberne. Det sker, efter at Finans har beskrevet, hvordan bilejere betaler formuer i registreringsafgift på nye biler, samtidig med at tilsvarende leasingbiler kan køre rundt uden. I interviewet her forklarer ministeren, hvorfor han varmer op til et indgreb.
 

Investorer betaler overpris i blind tillid til Danmarksmesteren i aktier. Investorernes tillid til den danske stjerneforvalter Michael Voss fra investeringsforeningen Fundamental Invest er tilsyneladende enorm. De betaler overpris, advarer Michael Voss selv.
 

Britisk parlament stemte ja til Mays nyvalg. Parlamentet i London har med stemmerne 522-13 stemt ja til premierminister Theresa Mays forslag om at holde nyvalg i Storbritannien den 8. juni. Med beslutningen om at udskrive valg vil Theresa May sikre befolkningens mandat til forhandlinger om brexit. (Reuters)
 

Balladen lurer i fagbevægelsen før nye trepartsforhandlinger. Fagbevægelsen er i splid med sig selv før vigtige forhandlinger med regeringen og arbejdsgiverne om fremtidens voksen- og efteruddannelse. FOA og 3F kræver fokus på ufaglærte og faglærte, men akademikere og FTF vil også have en bid af kagen.
 

Berlingske er klar til at købe TV 2. Der er udsigt til hård kamp om at købe TV 2, hvis politikerne beslutter at privatisere den statsejede tv-station. Endnu en potentiel køber har meldt sig på banen.
 

Ree-familiens vigtigste selskab taber fart: Tjener mindre end i flere år. Østergaard Biler, der står bag biludlejningsfirmaet Europcar i Danmark, er blevet kaldt Ree-familiens vigtigste selskab. Nu har selskabet, som Karsten Ree købte for tre år siden, offentliggjort sit dårligste regnskab siden 2012.
 

Ejeren kræver grundig oprydning i danske discountbutikker. Dansk Supermarked jagter opkøb af nye detailbutikker i Polen og Sverige. Det skal styrke Netto-kæden. Meldingen kommer samme dag, som Dansk Supermarked præsenterede et nyt årsregnskab - og samtidig varmede op til en ny dansk priskrig.
 

EU: To prestigefulde agenturer skal placeres i unionen. EU-Kommissionen afviser, at bankagentur og lægemiddelagentur kan blive i London efter britisk udmeldelse. København spås at være med i opløbet om det ene agentur. (JP)
 

Rentefald åbner nye muligheder for boligejere - kan spare penge og afdrage mere. Tusindvis af danske boligejere bør overveje at udskifte deres realkreditlån med et lån med en lavere fast rente. Nykredit ændrer nu sin anbefaling for boligejere med 3 pct.-lån.
 

Byggefirma fordobler overskuddet på grund af blomstrende boligmarked. Oven på en solid mavepuster er der igen kommet stor aktivitet i det private boligmarked. Det har været med til at skyde salget og indtjeningen i vejret hos entreprenørselskabet HHM.

INDSIGT

Først Asien, så resten af verden: Trump vil genforhandle USA's handelsaftaler. Nye, bilaterale aftaler skal redde USA’s handelsunderskud, siger Trump. Eksperterne tillader sig at tvivle.

FINANS FORKLARER

Det er en god ting at være på stikkerne og reagere, når en advarselslampe i bilen lyser. Men hvordan finder man rundt i bilens signaljungle? Her er de mest typiske advarsler, som du skal holde øje med.

DAGENS PROFIL

Cecilie Wang bygger læringscentre til filippinske børn. Cecilie Wang og hendes svenske kæreste har sammen etableret designinitiativet Native Narrative i Filippinerne. Her forsøger de at give lokale børn nogle af de privilegier, som de selv er opvokset med.

BØRS

De største danske aktier lægger an til en pæn dag. Men meget kan ændre sig. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Dagligvaregigant er fanget i væksttomt vadested. Korrigeret for lukning af Netto i England og tilkøb af Wupti er der ikke meget vækst tilbage i Dansk Supermarked. Dansk priskrig er ikke svaret på vækstproblem, mener Finans' erhvervskommentator og virksomhedsredaktør, Søren Linding.

PS...

»Beklager, du er desværre overkvalificeret til stillingen.« Den sætning har mange danske jobsøgende hørt gennem tiden. Men faktisk kan en overkvalificeret medarbejder gavne både ledelsen og virksomheden på flere måder. Læs her hvordan.
 

Med ønske om en god dag,

Peter Simonsen

Nyhedsredaktør
 

Vi arbejder videre på at forsyne dig med nyheder og analyser. Har du gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

BRANCHENYT
Læs også