• Opdateret 17/06/2021 kl. 19:40
Forside

Ny aftale gør det lettere at rejse i Europa under corona

Et bredt flertal i Folketinget er enige om at lempe rejserestriktionerne på linje med resten af Europa.

Artiklens øverste billede
Det var ventet, at der ville lande en aftale, og at der ville blive åbnet for flere rejser i Europa. Den 26. juni er der nemlig fælles europæiske fodslag om, at et coronapas skal kunne tages i brug. Foto: AP/Jens Kalaene

Fra den 26. juni bliver det lettere at rejse i Europa. Det er et flertal i Folketinget blevet enige om torsdag aften, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Det var ventet, at restriktionerne ville blive lempet, da det var del af en tidligere aftale om langsigtet genåbning af Danmark.

- Fra 26. juni kan danskere igen tage på ferie i hele EU uden at skulle fremvise test før hjemrejse eller at skulle i isolation, når ferien er slut.

- Dermed leverer vi på løftet om, at danskerne skal kunne rejse på sommerferie i Europa. Mange har måtte aflyse ferieplaner i det forgangne år, og verdenskortet har været orange og rødt. Med sommerferien kommer den grønne farve nu tilbage i rejsevejledningerne, skriver udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i meddelelsen.

Med aftalen går rejserestriktioner over til en EU-baseret tilgang med tilhørende coronapas. Det betyder, at der ikke vil være krav om isolation ved indrejse. Samtidig vil der kun være krav om test for ombordstigning fra røde lande.

Det var ventet, at der ville lande en aftale, og at der ville blive åbnet for flere rejser i Europa. Den 26. juni er der nemlig fælles europæiske fodslag om, at et coronapas skal kunne tages i brug.

I aftalen om genåbning fra 13. april står der, at fase 4 ”forventeligt fra 26. juni” vil medføre:

- Indførelse af EU-coronapas vil gøre det muligt at holde sommerferie i Europa og modtage sommerturister i Danmark under forudsætning af, at man kan fremvise dokumentation på, at man enten er blevet testet negativ, er blevet vaccineret eller er tidligere smittet.

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, glæder sig særligt over, at der er lempet for erhvervsrejsende. Med aftalen kan danske erhvervsrejsende, der kommer hjem fra et orange land, samt erhvervsrejsende fra orange lande, slippe for kravet om isolation.

- Det er en stor sejr for os. Det har gjort det reelt umuligt for erhvervsrejsende. Rigtigt mange danske virksomheder har brug for at sende folk ud og modtage folk fra lande, der er orange, siger han.

De lempede restriktioner for erhvervsrejsende vækker lidet overraskende også glæde hos Dansk Industri:

- Det er helt afgørende, at vi har fået fjernet isolationskravet for langt flere.

- Det har været et meget stort problem, at både turister og erhvervsrejsende har skullet i isolation, for det giver jo ikke mening at begynde din ferie eller erhvervsrejse med fire dage buret inde på dit værelse, skriver international direktør i DI, Thomas Bustrup, i en kommentar.

De lempede restriktioner for erhvervsrejsende vækker lidet overraskende også glæde hos Dansk Industri:

- Det er helt afgørende, at vi har fået fjernet isolationskravet for langt flere.

- Det har været et meget stort problem, at både turister og erhvervsrejsende har skullet i isolation, for det giver jo ikke mening at begynde din ferie eller erhvervsrejse med fire dage buret inde på dit værelse, skriver international direktør i DI, Thomas Bustrup, i en kommentar.

Få mere udlandsnyt i ørerne med ”Verdenshjørner”. Lyt til de seneste episoder herunder.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

/ritzau/

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.