Berømte danske søstre vil erobre nyt land
Søstrene Grene løber stærkt. Målet er et europæisk butiksimperium.
Der er sket meget siden 1973.
Trompetbukser og frynser er gået af mode, lommeregnere er blevet mindre – og Søstrene Grene er blevet voldsomt større.
Siden Inger og Ruth Grene i 1973 åbnede den første Søstrene Grene-butik på Strøget i Aarhus, har butikskæden sat gang i et ambitiøst eventyr, der indtil videre har ført til butiksåbninger i blandt andet Tokyo, Paris, Reykjavik og Madrid.
Og det stopper langtfra der. De to Grene-brødre Cresten og Mikkel, der i dag styrer foretagendet fra hovedkvarteret i Aarhus, har store planer.
”Jeg regner med, at vi næste år føjer nye markeder til vores kæde. Konkret har vi kig på tre nye markeder, der ligger i Nordeuropa og Sydeuropa. Mere kan jeg ikke afsløre,” siger kreativ direktør Cresten Grene til epn.dk.
Ifølge Mikkel Grene, der bærer titlen ”adm. direktør”, er Søstrene Grene i konkrete forhandlinger om at åbne butikker på nye markeder samt i de lande, man allerede befinder sig i.
Ingen lande i Europa er man bange for at røre ved, og i disse dage indvies to nye butikker i Madrid.
Efterhånden har Søstrene Grene afhændet alle sine butikker på nær tre til franchisetagere. Det koncept videreføres.
”Vi går efter større franchisetagere, som kan tage flere butikker ad gangen, og vi ser helst, at de nye butikker åbnes med allerede eksisterende franchisetagere. Det er nemmere at holde styr på,” siger Mikkel Grene til epn.dk.
Søstrene Grene vil ikke erobre Europa med kun nipsting. For to år siden besluttede kæden sig for at satse mere på interiør og småmøbler, hvilket indtil videre har vist sig ganske succesfuldt.
Da kæden for en måned siden lancerede sin efterårskollektion, skabte det alenlange køer, blandt andet i Aarhus, hvor 200 mennesker tog opstilling foran Søstrene Grenes butik på Strøget.
Omsætningen i kædens butikker i både Danmark, Norge, Island og Holland nåede niveauer, der normalt kun ses i juletid.
”Vi satser mere på interiør og småmøbler, fordi vi mener, at der er et hul i markedet. Der mangler spillere, som kan levere lækre ting til boligen til en god pris, og det mener vi, at vi kan,” siger Cresten Grene og understreger, at der også er andre bevæggrunde for, at kæden nu tager kampen op med de traditionelle interiørbutikker.
”Vi har lyttet til vores kunder, og de har efterspurgt større ting til boligen. Tanken er derfor, at vi i vores butikker vil lave en boligafdeling, som får sit eget liv, men ikke bliver et fremmedlegeme,” siger han.
Søstrene Grene har 75 butikker i otte lande, hvoraf halvdelen befinder sig på dansk jord og næsten 30 i Norge. Sidste år fremlagde kæden sit bedste årsregnskab nogensinde med et overskud før skat på 19,4 mio. kr.