EjendomsWatch
0

F.L. Smidth frasælger sit hovedsæde for over 400 mio. kr.

Nye boliger skyder op på stribe omkring industrikoncernen F.L. Smidths tidligere produktionsarealer i Valby. Med en intern handel på over 400 mio. kr. banes vejen for, at yderligere 51.000 kvm hovedkvarter får en fremtid uden for koncernen.

FLSmidth ejer cementfabrikker rundt om i verden. Selskabet har fået styr på sine finansielle aktiviteter, og nu afhænger meget af verdensøkonomien. Foto: Jens Dige/Polfoto

Den internationale leverandør af cementfabrikker, danske F.L. Smidth, kan være på vej til et historisk farvel til sit hovedsæde på Vigerslev Allé i Valby.

Selv er virksomheden yderst ordknap om fremtiden for de 51.000 kvm, der udgør det samlede areal af hovedsædet, som siden 1898 har ligget i Valby. Dengang købte man 50 tønder land, herunder området, der huser det nuværende hovedkvarter.

Værdien af bygningerne, hvoraf den ene er i otte etager og opført i  1956, løber op i over 400 mio. kr., for ifølge Boliga.dk har F.L. Smidth for nylig solgt hovedkvarteret til et nyoprettet datterselskab til en pris af 429 mio. kr.

F.L. Smidth er ifølge kommunikationsdirektør Sofie Karen Lindberg "stadig i overvejelsesfasen vedr. modernisering af vores faciliteter", og af samme årsag har virksomheden ingen kommentarer, før selskabet er mere afklaret, lyder det.

Hovedsædet har en offentlig 2016-vurdering på 295 mio. kr., og i F.L. Smidths regnskab for tredje kvartal er aktiver for 454 mio. kr. opført med henblik på salg — uden at det dog fremgår, om det er hovedsædet, det drejer sig om.

Nærtliggende Lundbeck i Valby har ligeledes indledt et frasalg af områder af sit hovedsæde, der ikke længere er brug for, mens andre store danske virksomheder vælger at blive i deres hovedsæder, men som lejer i stedet for ejer.

Store dele af området i umiddelbar nærhed af F.L. Smidths hovedkvarter er solgt fra til nye boligområder, hvor ikke mindst De Forenede Ejendomsselskaber med den Schweiz-bosatte Jørgen Troelsfeldt i spidsen har udviklet flere hundrede boligenheder, som løbende er solgt fra med London-investoren Europa Capital som flittig køber.

Området husede tidligere F.L. Smidths maskinfabrik, der producerede cementmøller og -ovne og var i 1950 hjemsted for over 2000 ansatte. I 1990 stoppede F.L. Smidth produktionen i Valby og området sælges fra til De Forenede Ejendomsselskaber.

I alt rummer Valby Maskinpark 160.000 etagemeter fordelt på seks kvarterer med i alt 1200 boliger.

Danske Banks historiske hovedsæde skal omdannes til boliger og butikker

Grovvarekoncern flytter hovedsæde fra København til Fredericia

Pensionskasser køber Lundbeck-ejendomme for 378 mio. kr.

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også