2BM

Sats på digitaliseringen – eller luk

Ny teknologi og kunstig intelligens er helt afgørende, hvis virksomheder vil vækste. Digitaliseringen kan positionere virksomheden og styrke konkurrencedygtigheden, så det er ekstremt vigtigt, understreger Lars Bork Dylander, partner og ejer af IT-virksomheden 2BM

Artiklens øverste billede
Denne artikel er sponsoreret af

Kan man forestille sig at drive en virksomhed uden brug af internettet eller en lommeregner? Nej, vel. På samme måde er det altafgørende, at virksomheden satser på den digitale udvikling. Det mener Lars Bork Dylander fra IT-virksomheden 2BM. Han peger på, at virksomheder, der hænger i den digitale bremse, hurtigt vil blive udkonkurreret af de mere progressive virksomheder.

”Den teknologiske udvikling inden for kunstig intelligens (AI) går så hurtigt, at virksomheder, der ikke kommer med nu, risikerer at få store problemer fremover – også selvom de senere forsøger at hoppe med på den nye teknologi. Det bliver nærmest umuligt for virksomheder, der forbliver i Industri 3.0 at konkurrere med Industri 4.0-virksomheder. De foran-dringer, som AI, IoT, robotter mm. bringer med sig, vil simpelthen være for store. Så virksomheder, der vil klare sig i fremtiden, må indstille sig på at bruge de nye teknologier fuldt ud, ellers tror jeg, at de får svært ved at overleve.”

Lars Bork Dylander, CEO & Partner i 2BM

Store digitale fordele

Ifølge Lars Bork Dylander er ledelsen i mange virksomheder stadig i tvivl om, hvilken betydning den digitale transformation egentlig har for virksomheden her og nu. Selv er han dog ikke i tvivl om, at digitaliseringen og nye teknologier vil få kæmpe betydning for virksomhedernes udvikling og konkurrenceevne. ”Den teknologiske udvikling giver en række klare fordele, når man både kan gøre tingene mere smart, billigere og effektivt, så virksomhederne kan især bruge digitaliseringen til at styrke deres konkurrencedygtighed og positionering.” Hvis de danske virksomheder ikke allerede var klar over vigtigheden af digitaliseringen, så har Corona-pandemien ifølge Lars Bork Dylander vist, hvor afgørende digitaliseringen er, og hvorfor den ikke kan vente til i morgen. ”Konkurrencen var der allerede før, men under Corona-krisen var vi tvunget til omstilling, og nu ser vi, hvor kraftfulde digitale løsninger er, når der opstår problemer, fordi de er fleksible og tilpasningsdygtige,” understreger Lars Bork Dylander og tilføjer, at den digitale satsning også er vigtig i forhold til at tiltrække kvalificerede medarbejdere. ”Digitale virksomheder er ofte også attraktive arbejdspladser, og hvis man vil tiltrække unge medarbejdere, så kræver det, at man satser på den nyeste teknologi, fordi unge medarbejdere forventer, at deres arbejdsplads er digital.”

Lars Bork Dylander, CEO & Partner i 2BM

Uddannelse er vigtigt

Selv om mange virksomheder mener, at de er i gang med en digital omstilling, så vurderer Lars Bork Dylander, at mange virksomheder fortsat ser AI, data science og algoritmer som noget, der er svært tilgængeligt. ”Lige som med al anden teknologisk udvikling, så er udviklingen altid et skridt mod noget nyt og bedre. Da bilen blev opfundet, skulle mange også lige vænne sig til den, og mange fortsatte med at køre i hestevogn, så en fase med berøringsangst er jo ikke unormalt, når det gælder ny teknologi. Vi må bare sige, at de værktøjer, der skal til, allerede er tilgængelige i form af de nye intelligente platforme, så det handler om at udnytte mulighederne,” siger Lars Bork Dylander og understreger nødvendigheden af uddannelse og oplysning. Han anerkender, at uddannelsesinstitutionerne gør en stor indsats og sender mange unge IT-folk ud på arbejdsmarkedet, men det rækker ikke til at dække behovet, og derfor har virksomhederne også selv en stor opgave i at bidrage til uddannelse og rekruttering, mener han. ”For at AI for alvor skal have sit gennembrud i virksomhederne, kræver det flere unge IT-kræfter på arbejdsmarkedet, og at den øvrige del af medarbejderne opkvalificeres.

”I gamle dage, da PC’en var det nye arbejdsredskab, blev man tilbudt efteruddannelse og et såkaldt PC-kørekort. Måske vi i dag skulle overveje et AI-certifikat, som en del af kompetenceløftet til praktisk anvendelse af den nye teknologi.”

Lars Bork Dylander, CEO & Partner i 2BM

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.