Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny efteruddannelse vil styrke Life Science-sektoren

Life Science-sektoren står over for en række udfordringer relateret til forretningsudvikling, der kalder på styrkede kompetencer. Et nyt, skræddersyet tilbud på CBS sætter et specifikt fokus på sektoren og dens udfordringer, og giver en unik mulighed for at netværke med personer inden for branchen.

Ny efteruddannelse på CBS er skræddersyet til Life Science-sektoren. Foto: Master of Business Development, CBS.
Artiklen er leveret af

Life Science-sektoren har en række udfordringer, når det kommer til forretningsudvikling. Bl.a. er sektoren i gang med en digitalisering af alt fra innovationsprocesser til virtuelle kliniske forsøg og kundekontakten. 

»Der en trend med konvergens med teknologisektorer, som medfører, at flere stærke globale virksomheder kommer ind på markedet, og som også skaber nye udviklingsmuligheder.  Markedsadgangen udfordres af pressede offentlige budgetter, især i en europæisk kontekst,« siger Sof Thrane, professor ved Copenhagen Business School.

Det er baggrunden for, at der til september lanceres en ny, skræddersyet specialisering for Life Science-sektoren, der omfatter virksomheder inden for det farmaceutiske, bioteknologiske og medicinske område.

Specialiseringen er en del af efteruddannelsen Master of Business Development, MBD, og består af tre fag tilpasset dem, der arbejder inden for branchen, der søger at opdatere og styrke deres kompetencer inden for forretningsudvikling og innovation.

»Mere værdi til en industri, der er vigtig for Danmark«

»Hvorfor skal man lave en specialisering, kunne man spørge? Vi har jo den fulde MBD, hvor der er masser af relevante tilbud til hele det danske erhvervsliv og selvfølgelig også Life Science-virksomheder, men hvis man sætter et mere specifikt fokus på sektoren, kan vi blive endnu skarpere på nogle af de udfordringer, som den har,« siger Sof Thrane.

Han påpeger, at deltagerne vil kunne netværke med personer inden for sektoren, og dykke dybere ned i de problemstillinger, som branchen har.

»Vi vil skabe noget mere værdi til en industri, der er ekstremt vigtig for Danmark. Der er ingen specialiseret uddannelse, som kan lede til en akkrediteret erhvervsøkonomisk uddannelse til den her sektor i Danmark. Så på den måde går vi ind og dækker et udækket behov,« siger Thrane.

Uddannelsen er målrettet to grupper. Folk med en naturvidenskabelig eller teknisk baggrund, som arbejder i industrien, og som ønsker at få en mere systematisk, erhvervsøkonomisk uddannelse og blive bedre klædt på til at deltage i strategiske beslutninger, forretningsudvikling, innovation, ledelse med videre. 

»Vores forventning er også, at det vil appellere til samfundsvidenskabelige kandidater, som vil opdateres og udvide deres forretningsudviklingskompetencer,« tilføjer Thrane. 

Han peger desuden på en række kompetencer, som specialiseringen kan give:

»Man bliver bedre rustet til at forstå og udvikle projekter i sin organisation, se nogle af de muligheder der ligger i digitaliseringer, få nye perspektiver på hvordan man får adgang til markeder, skabe nye serviceydelser i relation til sine produkter, blive opdateret og få en klarere forståelse for hvordan man udvikler sin organisation,« siger Sof Thrane.

Kort om specialiseringen på CBS:

Ønsker du at styrke dine kompetencer inden for forretningsudvikling og innovation i farma-, biotech-, og medtech-industrien? CBS tilbyder nu en række fag til netop denne sektor. Specialiseringen er en del af efteruddannelsen Master of Business Development.

Den gennemføres på syv måneder, og det første fag begynder i september 2021. Hvert fag består af fire dages undervisning. Det er op til dig, om du vil tage alle fag eller blot et enkelt.

Specialiseringen består af tre fag:

  • Business Development of the Life Sciences
  • Managing Open Innovation in the Life Sciences
  • Life Science Markets

Fokus på forretningsudvikling

Udover Sof Thrane underviser Palle Høy Jakobsen, Associate Professor på Copenhagen Business School. I sin undervisning fokuserer han primært på business development.

»Vi prøver at gøre vores undervisning så virksomhedsnær og praktisk som muligt. Jeg har selv en firmabaggrund, hvor jeg bl.a. har været fjorten år hos Novo Nordisk, så jeg føler til fulde, at jeg kender og forstår folk, der kommer med den virksomhedsbaggrund,« siger Palle Høy Jakobsen.

»Vi søger at dække Life Science-området mere specifikt - med vinkler på specielt sundhed og bæredygtighed, hvor Life Science spiller en vigtig rolle. Fordi de teknologier, der udvikles inden for Life Science, er anvendbare inden for, ikke mindst, de to områder, som er så vigtige for vores samfund,« siger han.

»Behov for at være skarp til at skabe og sikre sig værdi«

Palle Høy Jacobsen påpeger, at det at styrke Life Science-sektoren stiller store krav til forståelsen for innovation, for kommercialisering, for forretningsudvikling, og for at man måske er nødt til at håndtere forretningsmodeller og samarbejder på en ny måde.

Hvilken værdi skaber undervisningen? Hvordan er man bedre rustet efter fagene?

»Man vil have en bedre tværdisciplinær forståelse af, hvordan man kan få succes med innovation og forretningsudvikling inden for Life Science-området,« siger Palle Høy Jacobsen.

Læs mere om efteruddannelsen på mbd.cbs.dk