Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Smart investering er genvej til eftertragtede studieboliger

Artiklen er leveret af

Det er studiestartstid i disse uger, og jagten på ungdomsboliger er gået ind. Ejendomsselskabet Koncenton tilbyder smart genvej til eftertragtede lejligheder.

22.000 boliger.

Så massivt er behovet ifølge en opgørelse fra Dansk Industri for studieboliger i landets byer i disse uger, hvor 66.000 nye studerende tager hul på en uddannelse.

Problemet er ikke nyt. I årtier har det været en udfordring at finde et hjem til de mange nye under uddannelse.

For de nye studerende kan det være en vanskelig opgave at navigere i virvaret af ventelister, lejereglementer, boligportaler og meget andet.

For nogle studerende gælder det, at de har kunnet flytte ind i en forældrekøbt lejlighed, men det er langtfra alle, der er så heldige. Og med ejerlejlighedspriser, der er pumpet godt op i storbyerne, kan det være sin sag at finansiere et køb.

Hos ejendomsselskabet Koncenton har man i den grad kunnet mærke efterspørgslen de seneste år. Stort set alt, hvad man har bygget de seneste fem år, er blevet lejet ud meget hurtigt.

“Der er et udækket behov for lejeboliger. Sådan er det, og sådan har det været i mange år. Da jeg læste for snart mange år siden, var det også et problem, og det vil fortsætte,” fortæller partner og investeringsdirektør i Koncenton Oliver Peters.

 

Foran i boligkøen

Sammen med tusindvis af investorer bygger Koncenton moderne ejendomskomplekser, som lejes ud. Foruden ungdomsboliger bygger man større familieboliger og seniorboliger.

Og for investorerne er der opstået en ganske interessant genvej til eksempelvis en ungdomsbolig. For et minimumsbeløb på 750.000 kr. kan man nemlig blive investor hos Koncenton.

Det giver foruden et interessant årligt afkast i størrelsesordenen 8-10 pct. også en anvisningsret til en bolig, som man kan bruge til sig selv, sine børn eller blot en bekendt i netværket.

Og den ordning er populær. Omtrent en femtedel af investorerne i Koncenton har således fået anvist en bolig i en af ejendomsselskabets nye og moderne boliger.

“Det er ikke sådan, at man får boligen billigere, men man kommer foran i boligkøen til en type af boliger, hvor vi bare ved, at der er kø. Samtidig får man en fleksibilitet i forhold til eksempelvis et forældrekøb, hvor man kan komme til at stå med en dyr lejlighed, hvis ens barn finder ud af, at det ikke var det rette studie og måske gerne vil flytte til en anden by,” fortæller Oliver Peters.

KENDETEGN FOR KONCENTONS PROJEKTER
  • Aktieprojekter baseret på boligudlejningsejendomme i Danmarks største byer
  • Gennemsnitlige, årlige afkast over 10 år på 8-10% inkl. løbende udbytter
  • Konservative budgetter uden indregning af potentielle værdistigninger på ejendommene
  • Finansiering med 65-70% kreditforeningslån, hvilket investor ikke hæfter for
  • Indbygget exit-strategi fra projekternes 5. år
  • Anvisningsret til lejlighederne – alternativ til fx forældrekøb
  • Investeringsmuligheder fra DKK 750.000

Kan hjælpe unge

Koncenton varetager alle dele af købs- og driftsprocessen, og det betyder, at man som investor ikke har noget arbejde ved det. Man kan blot glæde sig over afkastet og anvisningsretten.

“Vi ser, at investorerne bruger det til deres børn eller børnebørn. Mange gange er det også unge mennesker i investorens netværk, der får glæde af anvisningsretten. Så får man glæden ved at kunne hjælpe andre samtidig med, at man gør en god investering,” siger Oliver Peters.

I Koncenton bygger man netop den type af boliger, som efterspørges af unge. Det er boliger med eget køkken og bad og med en central beliggenhed, så man ikke har for meget transporttid til uddannelsesinstitutioner og byliv.

“Vi kan se, at rigtig mange unge mennesker gerne vil have deres eget sted. De her ungdomsboliger, som man ikke skal forveksle med de gamle kollegieværelser, er meget eftertragtede,” siger Oliver Peters.

At boligerne er populære kan ikke mindst ses på selskabets tomgangstal (boliger uden lejer i en periode). Når Koncenton projekterer en ejendomsinvestering, så budgetterer man med en tomgang på 2 pct. Men indtil videre er tomgangstallet på tværs af hele Koncentons portefølje på 0,5 pct.

En “goodwill” til investorerne

En af de investorer, der har benyttet anvisningsretten, er Henning van Veldhuizen. Han er oprindeligt hollænder, men kom til Danmark for 33 år siden.

Her blev han efterfølgende direktør og ejer af spinatfrøvirksomheden Jensen Seeds i Birkum ved Odense.

Den solgte han for tre år siden til DLG, og gevinsten fra salget har han spredt over en række nye investeringer. Det gælder blandt andre Koncenton, hvor han har investeret i flere boligprojekter.

Det har givet ham en anvisningsret, som flere unge mennesker i van Veldhuizens netværk har nydt godt af.

“Anvisningsretten betragter jeg som en goodwill fra Koncenton til mig som investor. Den har betydet, at jeg har kunnet hjælpe unge studerende med en bolig, som man normalt ikke kan få fat på centralt i København eller Aarhus,” fortæller Henning van Veldhuizen.

En god løsning for alle

Hans egne børn er så store, at de er vokset fra ungdomsboligerne, men der er altså andre, der har glæde af anvisningsretten. En af dem, han har hjulpet med en bolig, er lige blevet færdig på CBS i København, og her var det populært, at Henning van Veldhuizen via anvisningsretten kunne skaffe en bolig i nærheden af Frederiksberg - tæt på uddannelsesinstitutionen, hvor det ellers kan være svært at få foden inden for boligmassen.

“Det er en god løsning for alle. Jeg får et afkast ud af det, men samtidig bliver de unge mennesker meget glade for det. Jeg ser det som et privilegium, og samtidig er det godt for Koncenton, fordi det bidrager til at sikre lejere og reducere tomgang,” fortæller Henning van Veldhuizen.

Generelt for investorerne i Koncenton gælder, at man kan investere selskabsmidler, frie midler og pensionsmidler. Som udgangspunkt investerer man i landets største vækstbyer, hvor man ved, at efterspørgslen er stor, og indbyggertallet er voksende.

Det er væsentligt for Koncentons finansieringsmodel, at der budgetteres uden værdistigninger i boligerne. Finansieringen skal kunne balancere og give afkast i sig selv, og skulle boligerne stige i værdi, som man har set det de seneste årtier, så betragtes det som en ekstra gevinst.

Bestil en intropakke og læs mere

Denne artikel er sponsoreret af Koncenton

Koncenton skaber værdi for investorer gennem formidling, forvaltning og udvikling af boligejendomme i Danmarks største vækstbyer. På den måde giver selskabet investorer nem adgang til ejendomsinvesteringer med løbende udbytter, robuste opsparinger og god sikkerhed. Læs mere om Koncentons aktuelle ejendomsprojekt her