Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Erhvervsfællesskab gør stærk

Padborg er porten til Europa. Derfor er en række virksomheder gået sammen og har skabt erhvervsfællesskabet Padborg Transportcenter, som skal sikre vækst til området, optimalt samarbejde med Aabenraa Kommune og løse dagligdags problemer.

Artiklen er leveret af

Artiklen er leveret af Aabenraa Kommune

Hver dag kører 7.500 lastbiler over den dansk-tyske grænse ved Padborg. Det gør Padborg til porten til Europa, og det vil man gerne udnytte i byen. Derfor dannede en række af byens virksomheder i 2015 erhvervsfællesskabet Padborg Transportcenter, som i dag er Nordeuropas største.

”Det er en stor styrke, at vi taler med én stemme. Både i forhold til at markedsføre os og tiltrække nye virksomheder og overfor kommunen,” siger Finn Sørensen, der er direktør for Padborg Transportcenter.

Padborg Transportcenter udgøres af 89 lokale virksomheder, der alle beskæftiger sig med transport, logistik og relateret service. En af dem er transportfirmaet H. P. Therkelsen A/S.

”Sammen har vi en større gennemslagskraft og kan bedre arbejde sammen om at varetage områdets interesser,” siger Peter Therkelsen, der er administrerende direktør i H. P. Therkelsen A/S og bestyrelsesformand for Padborg Transportcenter.

Lydhør kommune

Et konkret resultat af Padborg Transportcenters arbejde er renoveringen af Toldpladsen i Padborg. Pladsen har i årevis lidt under manglende parkeringspladser, hvilket har medført, at mange lastbiler parkerede på de omkringliggende veje til gene for både byens borgere og chaufførerne, der ikke har haft adgang til pladsens faciliteter som toiletter.

I samarbejde med Aabenraa Kommune er pladsen blevet renoveret og har fået 50 nye parkeringspladser samt nye toiletfaciliteter.

”Aabenraa Kommune har været meget lydhøre overfor os. Det er nemmere at komme igennem, når vi er en fælles organisation, end hvis man kommer som en enkelt virksomhed,” siger Finn Sørensen.

Hos H. P. Therkelsen A/S glæder Peter Therkelsen sig over, at der også er kommet styr på lavpraktiske ting som manglede skiltning og smalle rabatter i byen.

”Vi havde en lang række udfordringer i Padborg, som vi ikke som virksomhed kunne løse alene. Vi havde tidligere forsøgt at få løst problemerne med kommunen, men da vi gik sammen, fik vi på kort tid løst problemerne,” siger Peter Therkelsen.

Vækstområde

Udover at løse almindelige udfordringer i byen gør Padborg Transportcenter også et stort arbejde for at markedsføre byen på de nordiske og europæiske markeder.

”Meget af den internationale transport går gennem Padborg, så vi vil gerne vise de udenlandske aktører, at Padborg har en meget stor koncentration af virksomheder, der servicerer branchen non-stop alle dage året rundt,” siger Peter Therkelsen.

Denne koncentration af virksomheder indenfor transport og logistik er også med til at tiltrække nye virksomheder til området.

”Vores virksomheder oplever vækst, og vi arbejder på at sætte endnu mere fokus på vores område, udvikle det og tiltrække flere nye virksomheder,” siger Finn Sørensen fra Padborg Transportcenter.

Centeret afholder også temadage og fælles møder for medlemmerne, og i maj stod erhvervsfællesskabet bag en stor transportmesse i Padborg, der også satte fokus på jobmuligheder og uddannelserne i branchen.

”Det kan godt være, at virksomhederne er konkurrenter,
men de er også kolleger, og mange af medlemmerne har stor glæde af det uformelle samarbejde, der opstår,” siger Finn Sørensen.