Medarbejdertrivsel er nøglen til succes

Artiklen er leveret af

Medarbejdertrivsel ligger højt på de fleste virksomheders dagsorden, og det er ikke uden grund. Undersøgelser viser, at glade medarbejdere bidrager positivt til virksomhedens udvikling og kan forbedre resultaterne væsentligt. Det kan administrerende direktør i IT-virksomheden Elbek &Vejrup, Niels Elbek, nikke genkendende til. Den århusianske IT-virksomhed blev kåret til Danmarks bedste arbejdsplads i 2018, og han mener netop at det skyldes virksomhedens store fokus på medarbejdertrivsel. 

Vinderopskriften er en simpel strategi

Ifølge Niels Elbek er vinderopskriften simpel. Virksomheden har altid haft en målsætning om at være de bedste på deres felt, og det tiltrækker både kunder og dygtige medarbejdere. Kunderne får kompetent rådgivning, og medarbejderne har hele tiden mulighed for at forbedre sine kompetencer, fordi kompetenceudvikling er en naturlig del af målsætningen. Strategien har altså resulteret i en positiv cirkel, der fastholder kunder såvel som medarbejdere.

Medarbejderne skaber den gode arbejdsplads

Ledelsen har i mange år haft fokus på medarbejdertrivsel og samarbejdet med førende udviklingseksperter for at sætte de bedste rammer for de omkring 130 ansatte. I sidste ende ligger fortjenesten ifølge direktøren hos medarbejderne selv. De har taget i mod ledelsens strategi og i fællesskab skabt et arbejdsmiljø, hvor relationer og socialt samvær vægtes højt. Resultatet er en arbejdsplads fyldt med glade, motiverede og effektive medarbejdere, for hvem det at gå på arbejder handler om meget mere end bare at tjene penge. 

Førende på sit fagfelt

Elbek & Vejrup udvikler brancheorienterede ERP-løsninger, der effektiviserer interne forretningsprocesser ved at integrere dem på en cloudbaseret platform. Derudover tilbyder de også rådgivning i forbindelse med implementering og vedligeholdelse af løsningerne. Virksomheden er førende på feltet og har for nyligt også vundet titlen som Danmarks bedste IT-virksomhed. I regnskabsåret 2017/2018 havde de en omsætning på 169 millioner og et overskud på 43 millioner før skat. De glade og motiverede medarbejdere skaber således resultater for Elbek & Vejrup, der stadig prioriterer sine medarbejdere i jagten på at forblive Danmarks bedste arbejdsplads.