Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan finder du hurtigt den ultimative bolig

Artiklen er leveret af

Er du på boligjagt, så ved du også, at det er en udfordring. En udfordring at navigere i et ocean af boliger, hvor efterspørgslen er endnu mere enorm end udbuddet. Men hvad kan du gøre, for at finde og få den bolig, som bedst passer til dig og dine behov? Læs med her og få en guide til boligjagten.

Det første, du skal gøre, er at få et overblik

Det er vigtigt at have et overblik over, hvad du ønsker af en lejebolig, og hvad du har råd til. Derfor er det et godt råd at starte med at undersøge, hvad dit økonomiske råderum er. Hvor meget har du råd til at betale i husleje? Hvor meget har du råd til at betale a conto og andre faste regninger? Hvor mange penge skal du have til uforudsete udgifter, mad og fornøjelser? Når du har skabt dette overblik, kan du begynde at undersøge markedet for, hvilken slags bolig og beliggenhed der er indenfor din økonomiske grænse. I denne forbindelse kan det være en fordel af lave en liste med dine krav til boligen. Her kan du også pointere, hvad du er villig til at gå på kompromis med.

Søgeprocessen

Der er forskellige måder hvorpå, du kan angribe søgeprocessen. En start kan være  at spørge familie, venner og bekendte, om de kender til nogle ledige boliger - i hvert fald gøre dem bevidste om din situation. Sociale medier er også et sted, hvor man kan søge bolig i diverse grupper og på ens egen profil. Her er der rigtig mange om buddet, så man skal være hurtig på tasterne. Ønsker du direkte kontakt med forskellige udlejer, kan du med fordel oprette en profil på boligsites som formidler denne kontakt. På findboliger.dk er der boliger i hele Danmark, og mulighed for at søge ud fra kriterier som postnummer, størrelse og pris.

Husk at gå på kompromis

Det er sjældent, at du finder præcis den perfekte bolig, du ønsker dig. Derfor er det vigtigt at kunne se potentialet i boligen, frem for at kræve en perfekt bolig fra start. Med den rette kreative sans kan de fleste boliger udvikles til noget bedre. Her er det om at hive fat i diverse boligmagasiner efter inspiration. Ud og købe maling, så hjemmet bliver unikt og personligt. Det handler også om, ikke at være bange for at springe ud i noget nyt - et udfordrende projekt. Kommer den ultimative lejebolig med en enorm græsplæne i stedet for den ønskede, lille altan, så behøver du ikke løbe skrigende væk. Med Haveunivers.dk test af selvkørende græsslåmaskiner kan du finde en maskine, som slår græsset for dig. Så skal du blot læne dig tilbage og nyde det grønne areal og omgivelser. Med en have kan du plante blomster og planter, og skabe mulighed for at få en skøn og afslappende oase som er helt din egen.

Det er vigtigt at acceptere, at du ikke finder den perfekte bolig fra starten af. I stedet skal du tage det som en udfordring, at du får lov til at skabe dit eget hjem, som bliver en hyggelig, personlig oase. Så ender det med at være perfekt.