Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Drømmer du om at starte egen virksomhed? Få det juridiske overblik her!

Går du med tanker om at starte din egen virksomhed? Måske har du allerede en forretningsidé klar, men mangler viden om selskabsformer og juridiske krav? Hvis det er tilfældet, så læs med her.

Artiklen er leveret af

Som selvstændig får du mulighed for at forfølge din forretningsidé og omdanne den til en virksomhed. Du får mulighed for at arbejde med noget, som du både er passioneret omkring og som du forhåbentligt kan tjene penge på. Drømmen er ikke så langt væk, men det kræver, at du først og fremmest har styr på juraen.

Start virksomhed på Legaldesk.dk her

Vælg din selskabstype

Som udgangspunkt skal du vælge hvilken type selskabsform, du vil oprette. Der er flere forskellige muligheder, og det er op til dig at vurdere, hvilken type der passer bedst til netop din virksomhed. De forskellige selskabsformer har hver deres fordele og ulemper.

Enkeltmandsvirksomhed

En enkeltmandsvirksomhed kan være en god løsning for dig, hvis du ikke har mulighed for at investere kapital i forretningen, her stilles der nemlig hverken krav om kapitalindskud eller årsregnskab. I en enkeltmandsvirksomhed hæfter du til gengæld personligt for alle virksomhedens forpligtelser - en risiko der i særdeleshed bør overvejes, inden du vælger denne selskabsform.

Anpartsselskab
Anpartsselskaber oplever generelt stor tillid i dansk og internationalt erhvervsliv. For at oprette et ApS kræver det som minimum 50.000 kroner i selskabskapital, til gengæld hæfter du kun for den kapital som er investeret virksomheden.


Aktieselskab
Aktieselskabet er den største selskabsform i Danmark. Det kræver en startkapital på minimum 400.000 kroner at oprette et aktieselskab. Desuden stilles der flere krav til denne selskabsform, bl.a. at selskabet har både direktion og bestyrelse.

Iværksætterselskab
Iværksætterselskaber nyder mange af de samme fordele som ApS’er, men med færre krav til bl.a. oprettelse. En af de helt store fordele er, at et IVS kan stiftes for helt ned til bare 1 krone. Det skal dog nævnes her, at denne selskabsform sandsynligvis bliver udfaset over de næste 2 år.

Få et CVR-nummer

Alle danske virksomheder skal have et CVR-nummer, dog med undtagelse af små, mindre typer virksomheder. Virksomheden får tildelt et unikt CVR-nummer, når den registreres hos Erhvervsstyrelsen. CVR-nummeret fungerer desuden som virksomhedens momsnummer.

Start og registrér din virksomhed online

Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at oprette en virksomhed. Du kan nemt og hurtigt oprette din egen virksomhed online - eksempelvis på LegalDesk.dk, som er blandt de billigste på markedet. På LegalDesk.dk udfylder du blot en online formular, og på baggrund af dine svar bliver dine juridiske dokumenter automatisk genereret. Straks herefter modtager du dem digitalt, så du med det samme kan underskrive dem ved hjælp af NemID. Der er altså hverken behov for en advokat, printer eller scanner. LegalDesk.dk tilbyder også at stå for registrering af din virksomhed, så du kan få CVR-nummer hurtigt.