Direkte

Er et samlelån noget for dig?

Hvis du har flere mindre lån hos forskellige kreditorer, og synes det kan være svært at få overblik over, så kan et samlelån helt klart være noget for dig. Hvis du har flere mindre lån, så vil du med stor sandsynlighed også have aftaler med høje renteudgifter.

Mindre lån har ofte høje udgifter til renter og andre gebyrer, så hvis du er i den situation, at du har flere mindre lån, vil du altså ovenikøbet kunne spare penge ved at samle dine lån. Når du samler din lån, betyder det, at du låner penge ét sted for at betale dine øvrige kreditorer ud. Du står altså tilbage med ét lån, som du skal afdrage på. Et samlet lån har oftest bedre betingelser, end mange små lån har.

Renteudgifter er som oftest lavere, og derudover giver ét lån bare bedre overskud en syv små ved syv forskellige kreditorer. Et samlelån er altså for dig, som er ved at miste overblikket over dine mange små lån, og som selvfølgelig også gerne vil spare penge på udgifter til renter. Jo lavere udgifterne er på dit lån, jo hurtigere vil du også have mulighed for at betale lånet af og være gældfri. Lån og økonomi kan give mange kvaler og et stort tankemylder. Det er derfor vigtigt at få ryddet op i dine lån, så du igen kan få ro og helt 100 procent styr på din lånesituation. Hos Pengepartner har du mulighed for at samle dine lån til ét, så du kan spare penge og blive gældfri.

Sådan gør du

Hvis du gerne vil samle dine lån, er første step i processen, at du skal beregne, hvor meget du alt i alt skylder dine kreditorer. Du skal altså ligge alle dine lån sammen, så du får ét samlet tal. Her skal du være opmærksom på, at du ikke kan samle lån, hvori der er stillet sikkerhed og pant. Alle andre typer lån kan du samle, og det er dem, som du skal lægge sammen. Når du har fundet ud af, hvor meget du alt i alt har lånt, skal du ansøge om et samlelån hos PengePartner. Lad os tage et eksempel.

Du har en række mindre lån, som alt i alt løber op i, at du skylder 50.000 kroner væk. For at få et samlelån skal du derfor optage et lån på 50.000 kroner hos PengePartner. De 50.000 kroner, som du låner på ny, skal du udelukkende bruge til at betale dine øvrige kreditorer ud med. På den måde kan du komme af med dine mindre lån, som også er dem med de højeste renteudgifter og gebyrer. Det kan lyde lidt mærkeligt, at du skal låne penge for at betale din gæld af. Fordelen ved denne form er, at du samler alt din gæld i ét lån, som oftest har nogle mere favorable betingelser såsom renter og gebyrer, end de mindre lån har.

Du kan vælge selv at betale dine mindre kreditorer ud, når du har fået de 50.000 kroner fra PengePartner ind på din konto. Du kan også lade dem ordne det for dig, så er du i hvert fald helt sikker på, at du ikke bliver fristet til at bruge pengene på noget andet end at betale dine kreditorer. Du slipper for en masse papirarbejde, og du kan være sikker på, at du er i trygge hænder.

Kig din økonomi efter i sømmene

Når du har fået samlet dine lån, kan du jo i samme omgang passende også gennemgå din øvrige økonomi, således at der er styr på det hele. Ét samlet lån giver dig overskud og overblik, det samme kan et budget gøre. Når du nu alligevel er igang med at sidde og kigge økonomien igennem, kan det jo være en passende anledning til at få lagt et budget. Du kan mange steder finde en onlineskabelon til et budget, hvor du blot kan taste dine egne udgifter og indtægter ind. Det er ikke nødvendigvis besværligt, men det kræver lidt tid. Til gengæld giver det et stort overblik, og det kan give ro i sindet, ligesom et samlelån kan gøre. Du kan bare spare penge, tid og få bedre overblik ved at samle dine lån i ét og i samme ombæring lægge et budget.

 

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.