BREAKING
0

Hvad er en lønsikring, og bør du have en?

Artiklen er leveret af

Forhåbentlig har du et job, som du er glad for, og som du gerne vil beholde i lang tid. Men de fleste af os går også på arbejde for at tjene penge, så vi kan betale for vores faste udgifter. Derfor ser de fleste af os det også som en stor usikkerhed at blive fyret, og bekymringerne for pludselig at komme til at stå uden indtægt kan få os til at forsikre os på forskellig vis.

En dagpengesats er ikke altid nok

Er du medlem af en a-kasse, så kan du modtage dagpenge i op til to år, såfremt du mister dit job. Den højeste dagpengesats i 2019 er på 18.886 kr før skat, og det er noget af et dyk i indtægt, hvis du f.eks. er vant til at tjene 30.000 – 35.000 kr. før skat. Derfor kan man vælge at forsikre sig yderligere med en lønsikring.

Hvad er en lønsikring?

Med en lønsikring bliver du sikret, at du næsten får de samme penge udbetalt, som hvis du var i job. Ofte er der tale om en ”supplerende lønsikring“, som du får udbetalt sammen med dagpengene. Du kan se priser på lønsikring her og sammenligne de forskellige a-kasser med henblik på at vælge det tilbud, som passer bedst til dig. Med en lønsikring er der mindre grund til at bekymre dig, hvis uheldet er ude, og du midlertidigt mister dit job. Du vil få nemmere ved fortsat at betale dine faste udgifter som f.eks. husleje, boliglån, mad osv., hvilket selvfølgelig er utrolig vigtigt – især hvis du har en familie og hjemmeboende børn.

Hvornår kan det bedst betale sig at tegne en lønsikring?

Du kan med fordel vælge at tegne en lønsikring, hvis du tjener mellem 25.000 – 50.000 kr. om måneden, og du kan få dækket helt op til 90 procent af din tidligere løn med en lønsikring. Tjener du mindre end 25.000 kr., kan det ikke betale sig, fordi det beløb du vil få udbetalt, ligger meget tæt på dagpengesatsen. Tjener du mere end 50.000 kr., kan du risikere, at der er a-kasser, som ikke vil dække så højt et beløb, fordi de selv har sat en maksimumgrænse.

Lønsikring eller opsparing

Der er delte meninger om, hvorvidt en lønsikring kan betale sig. Det er helt klar de højtuddannede, som får mest ud af det, når lønsikringen tages i brug ved arbejdsløshed. Lavtlønnede med en indtægt under 25.000 kr. får ikke rigtig noget ud af det. Nogle økonomer råder også til, at man sparer op til trange tider, i stedet for at tegne en lønsikring. Det må være din mavefornemmelse og viden om mulighederne, der gør, at du ved, hvilken beslutning, du bør træffe omkring lønsikring.