BREAKING
0

Digitaliseringen vinder indpas hos flere brancher

Artiklen er leveret af

Artiklen er sponsoreret af Intranote og Quickorder. Der kan forekomme betalte links.

Der kan ikke herske nogen tvivl om, hvor stor en del af samfundet digitalisering er blevet. Det er de færreste danskere, der ikke har prøvet eksempelvis at handle på nettet. Langt de fleste arbejdspladser bruger endvidere computere og andre IT-baserede systemer til alt fra dokumenthåndtering til markedsføring. 

Nogle brancher har dog været langsomme om at implementere de nyeste digitale løsninger. Dette skal ses i lyset af, at det bestemt ikke er nemt at skifte fra et system til et andet. Dette skifte afføder ofte problemer for virksomheder, og derfor kan brancher med store og tunge IT-systemer være tilbøjelige til at blive i de ældre systemer flere år sammenlignet med virksomheder i andre brancher.

Alt fra dokumenthåndtering til kassesystemer er i dag digitaliseret

Digitalisering i dagens Danmark kan næsten ses over alt. Kasseapparater er gået fra at være relativt statiske til i dag at kunne alt fra automatisk bogføring til at udarbejde dybdegående analytiske statistikker omkring kunder. Læs mere her hvis du er interesseret i mere dybdegående materiale omkring nutidens kassesystemer.

De fleste brancher har i dag fået uanede muligheder for at gøre brug af teknologi til at fremme processer. Ofte ses det, at digitaliseringen har været med til at give virksomheder mulighed for at optimere interne processer. Derudover må brugen af data ikke undervurderes.

Data skaber vækst

Den øgede digitalisering i diverse brancher er som hovedregel lig med øget mængde data. Den data, som virksomheder i dag kan trække ud af diverse IT-systemer, er med til at skabe vækst.

I dag kan data bruges på mange forskellige måder. De fleste virksomheder, som i et omfang er tilstede på internettet, gør dagligt brug af data til at udføre markedsføring på nettet. Derudover bruger de fleste virksomheder data til at kunne forbedre og optimere salgsprocesser samt de produkter, der danner virksomhedens grundlag.

Mange virksomheder formår dog ikke at udnytte det store potentiale, som der reelt set ligger i at indsamle data. Det er blandt andet det, som smartere digitale løsninger hjælper til med. For virksomhedsejere og beslutningstagere kan det være svært selv at hive data ud fra de respektive datakilder. I dag er der dog rig mulighed for at lade systemer håndtere denne proces, hvilket kan give værdifuld indsigt i områder, der kan være med til at skabe vækst for virksomheden.

Business Intelligence er blevet et af nutidens største buzzwords 

Det er svært at komme udenom udtrykket ”Business Intelligence”, hvis man til dagligt interesserer sig for drift af virksomheder. Det er blevet et af nutidens absolut største buzzwords, og den enorme fokus på Business Intelligence kommer blandt andet af de muligheder, der er kommet i forbindelse med den øgede digitalisering i samfundet.

I bund og grund handler Business Intelligence om, at man formår at benytte sig af data fra forskellige datakilder til at fremme både konkurrenceevnen samt indtjeningen for virksomheder. Det kan lyde banalt, men er det ofte langt fra. Det er ekstremt svært at drage de rette konklusioner ud fra data, hvis ikke man behandler sin data korrekt.

Aflæsning af data er ekstremt vigtigt for, at man får det maksimale ud af de informationer, som man er i besiddelse af. Derfor er Business Intelligence også blevet så stort et buzzword, da der her er tale om en branche i sig selv, som er i vækst.

Data bruges aktivt i markedsføringen på nettet

Et af de områder, hvor data i høj grad har skabt revolutionerende ændringer, er indenfor markedsføring. Online markedsføring drives i dag af den data, som hver enkelt virksomhed indsamler. Derfor er det også i dag muligt at skræddersy markedsføringskampagner, som i langt højere grad en før rammer den målgruppe, der er allermest interessent for den enkelte virksomhed.

Markedsføring med data er et af de områder, der har ændret sig mest de seneste år. Alt lige fra pixels til cookies er med til at sende oplysninger omkring vores færden på nettet tilbage til datakilder, som er med til at muliggøre skræddersyede markedsføringskampagner på forskellige platforme. Dette er også en af grundene til, at den nye EU Persondataforordning er blevet rullet ud i de europæiske lande. Det har med andre ord aldrig været vigtigere, at virksomheder behandler indsamlet data sikkert og med fortrolighed.