Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Vigtige overvejelser som førstegangsudlejer af hus

Artiklen er leveret af

Udlejning af huse er et stort og udfordrende projekt at kaste sig ud i. Mange begår den fejl, at de udlejer deres hus uden at vælge lejeren med omhu. Af frygt for at huset kommer til at stå tomt i en længere periode, kan det være svært at stå imod den første potentielle lejer, der viser interesse for at leje huset. Er man uheldig med udlejeren, kan det ende i en besværlig, tidskrævende og konfliktfyldt proces. Uanset om du har købt et hus som investering til udlejning, eller om du vil forsøge at udleje dit hus for at dække et tab, er der forskellige faktorer, som du skal være opmærksom på, før du udlejer.

Huslejen er vigtig og giver adgang til den rette lejer

Som udgangspunkt gæller det, at du som lejer ikke må tage mere i husleje end det lejedes værdi. Hvad det lejedes værdi så egentlig er, kan ofte være en svær størrelse at gennemskue og fastsætte. Samtidig er der flere forskellige måder hvorpå fastsættelsen kan regnes. Når du lejer huset ud, gælder det for fastsættelsen af prisen, at den skal være sammenlignelig med andre huse i området. Sættes huslejen over det lejedes egentlige værdi, sammenlignet med andre lejeboliger på markedet, kan lejeren klage til huslejenævnet. Her vil der blive foretaget en vurdering. I tilfælde af at lejer har ret i klagen, vil lejen blive nedsat med tilbagevirkende kraft. Du kan læse mere om huslejeafsættelsen ved udlejning af hus hos Home Connector. Virksomheden Home Connector tilbyder dig at udleje dit hus gennem dem. Ved at have Home Connector inde over din udlejning, slipper du for det praktiske arbejde, der ligger i at administrere udlejningen. Det kan du finde flere oplysninger om her. De tilbyder ganske gratis at foretage en vurdering af, hvad prisen på at leje dit hus bør fastsættes til. Bliver du efterfølgende kunde hos Home Connectors, ved at udleje dit hus gennem dem, vil de samtidig kunne hjælpe dig med at finde frem til den rette lejer. I denne proces er den helt rigtige huslejeansættelse vigtig for, at flere interesserede kommer til at henvende sig. Heriblandt også stabile lejere, der matcher med det, du søger.

Hvem skal stå for vedligeholdelsen?

Vedligeholdelsen af huset er som udgangspunkt udlejerens ansvar. Det betyder, at du kun kan kræve din lejers forpligtelse til vedligeholdelse, hvis du skriver det ind i lejekontrakten. Imidlertid er der grænser for, hvad du som udlejer kan forlange. I lejekontrakten kan du stille krav om vedligeholdelse. Herved kan du forlange at lejeren holder husets stand ved lige – ikke at lejeren forbedrer standen. Vælger du som udlejer at blive kunde hos Home Connector, kan du slippe for at stå for udlejningsprocessen. Særligt for dig som førstegangsudlejer kan en virksomhed som Home Connector være til stor hjælp. De kan spare dig for at bruge tid på kommunikation og konflikter med lejeren, og samtidig være med til at give dig bedst muligt afkast.