0

Overvejer du at optage et forbrugslån?

Guide til at tage det bedste og mest fornuftige lån

Artiklen er leveret af

De fleste af os kender det: Pludselig står man og mangler penge til noget, som man ikke lige havde regnet med. Det kan være, at køleskabet er gået i stykker, at børnene er vokset ud af deres sandaler eller at man fik udbetalt færre feriepenge end forventet, så udgifterne til Mallorca-turen pludselig overstiger budgettet.

Nogle gange har man brug for at kunne låne nogle penge hurtigt og det er ikke altid, at en ven eller et familiemedlem har mulighed at tilbyde dette lån. I sådan et tilfælde er det oplagt at optage et forbrugslån, så man kan få betalt de udgifter, der presser sig på.
Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige lånemuligheder, men i denne artikel går vi i dybden med forbrugslån, så du kan blive lidt klogere på, om det er relevant for dig.

Hvad er et forbrugslån

Et forbrugslån er en type af afdragslån. Det betyder, at man låner et fast beløb og betaler det tilbage med renter i månedlige afdrag over lånets løbetid, hvilket typisk ligger mellem 12 og 84 måneder. Når man har betalt sit lån fuldt ud, lukkes ens lånekonto automatisk. Hvis man har brug for flere penge, skal man ansøge om et nyt lån.
 

Hvis man gerne vil ansøge om et forbrugslån, er det vigtigt at afklare med sig selv, hvor mange penge, man gerne vil låne. Man skal altid have i baghovedet, at beløbet skal betales tilbage på et tidspunkt, så summen skal ikke være så høj, at det er urealistisk at betale den tilbage igen.

Selvom det kan være fristende at låne lidt ekstra, så man kan forny sommergarderoben eller købe en gave til sin mor, kan det være en god idé at lave et realistisk budget forinden, så man ved, hvor mange penge man reelt set mangler.

Hvor kan man optage et forbrugslån

Banker er sikkert et af de første steder, de fleste kommer i tanke om, når man overvejer, hvor man skal optage sit lån. Men de er faktisk ikke den eneste type udlåner, som tilbyder forbrugslån. Kreditforeninger, peer-to-peer långivere, finansieringsselskaber og online långivere tilbyder også lån til kvalificerede ansøgere. Hos Camar kan du finde en solid oversigt over sidstnævnte, så du kan finde et fornuftigt lån med en rente, der passer dig.

Hvem er forbrugslån beregnet til

Forbrugslån er en type lån, som alle kan benytte sig af, uanset om man pludselig står og mangler penge til en ny ovn, en bil eller en helt tredje uforudset udgift. Desuden kan man også vælge at ansøge om et forbrugslån, hvis man savner et pusterum i ens privatøkonomi.  Hvis ens økonomi ikke tillader en at tage et lån gennem banken eller kreditforeninger, kan man således nemmere optage et forbrugslån gennem for eksempel en online långiver. Långiver vil normalvis opkræve en højere rente, da en låntager i forbindelse med et forbrugslån ikke nødvendigvis skal stille sikkerhed i fast ejendom eller lignende.