0

Drømmer du om at dyrke egne afgrøder?

Artiklen er leveret af

Er du en af de mange danskere, der går med tanker om at blive bare en lille smule selvforsynende?

Tilfredsstillelsen er stor, når du frit kan gå ud i dit drivhus og høste salater, tomater, gulerødder og diverse krydderurter. Har du en have hvor muligheden for at placere et drivhus, så findes der mange steder, hvor der kan suges inspiration og vejledning. Flere producenter tilbyder gode kvalitets muligheder. Du må ikke snyde dig selv for blandt andet at kigge på Vica Danmarks mange muligheder inden for vedligeholdelsesfrie drivhuse i den allerhøjeste kvalitet.

Her er tænkt på det danske klima, så du er sikret en løsning som vil holde i mange år.

Her er tænkt i drivhuse med sikkerhedsglas og ekstra kraftige aluminiumsprofiler, som vil kunne holde til det, til tider, meget omskiftelige vejr, vi ofte har i Danmark. Går du efter yderligere tryghed i købet, så har Vica på flere af modellerne 5 års garanti.

Få dit eget urtebed og frugttræer

Hvis man har plads til et drivhus, er det selvfølgelig fordelagtigt, men ellers kan et urtebed også gøre det. Ikke desto mindre kan man især i sommerhalvåret sørge for at fylde urtebedet op med diverse urter og grøntsager, der kan bruges i madlavningen. Er du ved at gøre dig overvejelser om hvad der skal ske med haven, så overvej også at plante et par frugttræer med eksempelvis æbler, pærer eller blommer på. Fornøjelsen er stor, når du selv kan plukke frisk frugt direkte fra egen have, og så smager friske æbler fra haven også bare bedre. Et sikkert hit blandt de yngste og så er det lang sundere en mange andre alternativer der findes for en hurtig snack. Ligeledes bliver det heller ikke meget lækrere end friske urter som f.eks. basilikum ovenpå ens spaghetti, eller karse ovenpå spegepølsemaden.

Maden smager bare bedre

Ligesom fiskeren, jægeren, samleren osv., så nydes maden på en helt unik måde, når man har lagt noget arbejde i at nå frem til resultatet. Et drivhus og dens afgrøder kræver nemlig en vis portion kærlighed. Der skal sås, vandes, lues, gødes og høstes. For mange kan dette være ren medikation og en form for afstresning. Så når der først er lagt mange timer i at fremdyrke de allerfineste råvarer, så er glæden ekstra stor, når maden så først skal spises. Det at følge sine mange afgrøder fra jord til bord er en fantastisk oplevelse og den kan du også sagtens opleve. Der findes mange opskrifter på lækre menuer, som netop tager højde for afgrøder fra eget drivhus. Det er tilmed nemt at improvisere og lade dig fravige en eventuel opskrift, når du nærmest har dit eget grønt supermarked på egen matrikel.