0

Sådan sparer du penge på smartphonens dataforbrug

Er du også konstant bekymret for at du løber tør for data, når du rejser?

Artiklen er leveret af

Det er essentielt at kunne være online konstant, særligt når det gælder arbejdsrelaterede sager og mails, som der forventes svar på - pronto! Hvis du også har problemer med at få din datamængde til at strække måneden igennem, er første løsning selvfølgelig at finde et billigt mobilabonnement, hvor du får en god stor datapakke.

Men rejser du meget med arbejdet, kan dataforbruget dog som oftest ikke blot reddes på denne måde, da mange danske teleudbydere ikke giver specielt store datamængder til udlandsforbrug. Du kan dog være heldig at finde gode tilbud med helt op til 16GB inden for EUs grænser - så sammenlign mobilabonnement med andre tilbud for at finde ud af, om du har det mest “gavmilde” teleselskab!

Under alle omstændigheder er der meget, du kan gøre for at spare på dit dataforbrug - og på pengepungen, hvis du er udenlands og du er i risiko for at blive straffet af høje roamingtakster! Her bringer vi derfor en håndfuld essentielle tricks til effektivt at skrue ned for dataforbruget - uden at skrue ned for arbejdet!

Gå overførslerne efter i sømmene

Din smartphone er ofte på forhånd indstillet til at sørge for automatiske overførsler af opdateringer af alt fra apps til de seneste episoder af podcasts. Gå derfor indstillingerne for automatiske opdateringer og overførsler igennem. Fravælg også at smartphonen må opdatere apps i baggrunden, da det udover at bruge data, også stjæler strøm og ydeevne, når du er på farten. Så kan du selv opdatere apps, når du er forbundet til wifi.

Du kan også slå brug af mobildata til overførsler fra ved den individuelle app, således at disse udvalgte apps kun opdateres eller overfører, når der er forbindelse til wifi - et godt eksempel på dette er podcast, som hurtigt kan forbruge enorme mængder data hver dag, hvis du abonnerer på mange podcasts.

Overvåg dataforbruget på din smartphone

Du kan finde en oversigt over de forskellige apps’ dataforbrug over den seneste tidsperiode. På iPhone går du ind i Indstillinger, herefter Mobilnetværk og så får du et godt overblik over de forskellige mængder. På Android går du ind i Indstillinger og herefter dataforbrug. Så kan du nemt slå mobildataen fra på de apps, du slet ikke bruger på farten.

Din browser kan også bruge uanede mængder af data, når du surfer, men ofte vil smartphonen faktisk kunne reducere dataen ved at komprimere de besøgte sider. Gå derfor ind i browserens indstillinger og find menupunktet, som har med reducering af dataforbrug at gøre. Det er ikke nødvendigvis alle browsere, der har denne funktion, så overvej at bruge en ny browser, hvis du er afhængig af løbende at læse fx nyhedsartikler og bruge arbejdsredskaber online.

Hvor ofte henter du mails?

Er du afhængig af altid at have en opdateret indbakke - eller er der tidspunkter på dagen, hvor du tager dig af dine mails? Din email-app kan nemlig have en indstilling, der gør at den hele tiden henter mails - og dumme reklamer og opdateringer fra Google etc. Gå derfor ind i din mail-apps indstillinger og søg efter menupunktet der omhandler dataforbrug og hyppigheden af automatisk nedhentning. Du vil altid manuelt kunne gå ind i indbakken og se de nye mails - men du slipper for at smartphonen bruger både data og batteri på konstant at holde dig opdateret om nye mails.