Skab en ansøgning som virksomhederne bemærker

Artiklen er leveret af

Det er ikke altid lige let at finde et job. Hverken når det kommer til et job, der passer til dine kompetencer, lyster, private liv eller generelt. Derfor er det yderst vigtigt, at du giver alt, hvad du har, når det perfekte job endelig dukker op. Med det menes der, at du skal sørge for at du bliver bemærket blandt alle dem, der ansøger til det samme job. Hvordan du gør det, kan du læse mere om i det følgende. 

CV’et er det første skridt 

Som det første skal du sørge for at have styr på dit CV og sørge for, at det matcher den jobbeskrivelse, som du bliver præsenteret for i stillingsopslaget. Det vil sige, at du skal slette alle de ting, der virker irrelevant for stillingen. Det kan være, at du har noget ungdomserfaring bag kassen i din hjembys lokale brugs til stå et sted på dit CV, men som egentlig ingen relevans har for det job, du søger nu. Er dette tilfældet, kan det være en god ide at gemme denne viden til en anden god gang og i stedet give plads til det, der tæller. Virksomheder er kun interesseret i at se de ting, der kan have gavn for dem. 

Når du opdaterer dit CV, er det en god ide, at du har fokus på, at den skal være kort og se godt ud. Ved at lave et kort CV på maks et par sider, er der større chance for, at arbejdsgiveren fordyber sig i det skrevne. Sørger du for et flot CV, kan du være sikker på, at det fanger arbejdsgiverens interesse mellem de mange, der er blevet tilsendt. Du kan finde en CV-skabelon til Word, hvis du mangler ideer til et layout.

Ansøgningen skal være noget særligt 

Når du har fået styr på dit CV, skal du i gang med selve ansøgningen. Her er det vigtigt, at du tænker kreativt og har in mente, hvad virksomheden gerne vil have. Først og fremmest er det en god ide, at du finde på en god og fængende overskrift til din ansøgning, der sørger for, at den der læser den, har lyst til at læse videre. Når det er gjort, skal du skrive selve teksten. Nogle arbejdsgivere ønsker, at du lægger vægt på dig selv som person, imens andre forventer et fokus på dine kompetencer. Hvad du skal gå med, kommer an på den pågældende virksomhed, og du kan ofte regne det ud ved at kigge på den måde, som de skriver og hvilken type job, der er tale om.

Du kan også forsøge dig med en anden type ansøgning. Du kan nemlig lave en video, hvor du fortæller om dig selv, og hvad du kan bidrage med. Nogle gange er det et krav, at du skal lave din ansøgning således, men andre gange er det valgfrit. Det kan være en god ide, hvis du prøver dig ad med en videoansøgning. Det kan nemlig virke som et friskt pust mellem alle de skrevne, og det kan netop være det, der får dig til at skille dig ud. Desuden får arbejdsgiveren muligheden for at opleve dig lidt mere autentisk.