3 tips til at skabe en bedre virksomhedskultur

Artiklen er leveret af

En god virksomhedskultur er mere end bare en god stemning på arbejdspladsen. Det er en forbindelse imellem de mennesker, der arbejder sammen på daglig basis og en følelse der kom frem, når din virksomhed bliver nævnt. Kulturen kan beskrives som hjerterytmen i en virksomhed, og med en stærk kultur, så kan det blive rygraden for dens succes. Læs med forneden og se vores 3 tips til at skabe en bedre virksomhedskultur.

Find dine kulturhelte

For at skabe en stærk virksomhedskultur, så skal man først få defineret hvad ens kultur handler om. Måske handler din virksomhed udelukkende om at vækste og tjene penge, eller måske handler din virksomhed om de mennesker, der arbejder der. Find ud af hvilket slags arbejdsmiljø du gerne vil skabe.

Når din virksomheds kultur og mening er blevet defineret, så kan du begynde at lede efter dine kulturhelte blandt dine medarbejdere. Det at sprede kultur i en virksomhed er egentlig ikke særlig svært, når først der er frihed til at gøre det og det bliver betragtet som en prioritet. Kulturhelte er medarbejdere i din virksomhed, der er virkelig købt ind i det, I laver, og lever efter virksomhedens værdier. Disse medarbejder skal findes, roses og fremvises, da disse type personer er en nøglefaktor i at sprede en stærk kultur.

Lyt til dine medarbejdere en ad gangen

En anden måde at skabe en stærk virksomhedskultur er ved at mødes med dine medarbejdere en af gangen til et uformelt møde ’one on one’, hvor du virkelig lytter til dem. Dette vil give dig indsigt i alle individers behov i din virksomhed.

Mennesker er alle forskellige, men i kernen ligner vi alligevel meget hinanden. Selvom opvæksten blandt dine medarbejdere er forskellige, så deler de alligevel mange af de samme bekymringer. Vi mennesker har grundlæggende de samme ønsker, den samme frygt, det samme ’imposter syndrom’ og mere. I kernen er den menneskelig oplevelse meget den samme for os alle. Dette vil du især bemærke, hvis du administrere 100+ medarbejdere.

Når du snakker med dine medarbejdere, så skal du lytte med ikke dømmende øre. I stedet skal du samle information fra disse samtaler, og se om du kan bemærke nogle mønstre. Når du ser et specifikt mønster i en afdeling eller en demografi i virksomheden, så er du i stand til at konfrontere denne potentielle udfordring.

Den største indsigt bliver ofte skabt i samarbejde med andre skarpe hjerner. Derfor er der mange ledere fra diverse organisationer, der benytter sig af Karnov, der er en forretningsudviklende platform, hvor du kan modtage sparring og rådgivning i forbindelse med din virksomhed.

Mere end bare en arbejdsplads

Hvad vågner folk op til, når de arbejder for dig? Det kan være let at smide alle sine medarbejdere ned i en kasse og så tro, at alle er ude efter en lønseddel og firmafordele. Dette er sjældent tilfældet. Nogle søger måske viden, andre søger nye udfordringer, nogle vil have flere penge og andre vil gerne have et godt socialt liv. Mennesker jagter noget forskelligt. Hvis du derfor gerne vil have en god virksomhedskultur, så skal du skabe rammer for, at folk kan jagte deres ambitioner.

Hvis alle dine medarbejder smutter, så snart klokken ringer ud, så er det ofte et dårligt tegn. Du skal gå efter at skabe en arbejdsplads, hvor folk også har lyst til at være socialt. Her hjælper det især, hvis der her er fokus på fællesarrangementer og lignende

Det kan selvfølgelig godt blive en bekostelig affære, hvis der skal bruges kapital på fredagsbarer og andre arrangementer hver uge. Derfor kan det være en fordel at benytte sig af Netpris, hvor du kan købe grænsehandel online nemt og billigt.