Guide: Hvilken slags grill skal jeg vælge?

Artiklen er leveret af

Sommertid er lig med grilltid. Træd ud på terrassen, tænd op for grillen, mærk sommersolens varme smelte sammen med grillens glød og få den ultimative følelse af den danske sommer. Dette ønskescenarie kræver selvfølgelig, du har en grill. Det er de færreste, der vil nøjes med en miniature engangsgrill. Nej, når der endelig skal grills, skal der grilles ordentligt – med gourmetlignende kvalitet og perfekt sommerfølelse. Og hvilken grill kan tilbyde dig dette? Det er forskelligt fra person til person, alle har deres præferencer og individuelle situationer. Herunder kortlægges forskellen på de forskellige grills, men hvis du vil have en mere præcis vejledning, kan du tjekke en gasgrill test.

De forskellige typer af grills

De tre mest populære og udbredte grilltyper er kulgrill, gasgrill og elgrill. De har alle deres funktioner og specialer. Typisk vil det være en personlig holdning, der afgør, hvilken grill du køber. Her er forskellene:

  • Kulgrillen – grillpuristens valg. Mange mener, kulgrillen giver en helt bestemt slags smag til den grillede mad, som hverken elgrillen eller gasgrillen kan efterligne. Den specielle smag opstår, fordi fedtet fra maden drypper ned på kullet, der derefter sender fedtessensen op i maden igen via røgen. Kulgrillen kan tage længere om at starte op end de andre valg. Derudover er kul generelt dyrere i længden end gas og el.
  • Gasgrillen – den moderne grillers valg. Gasgrillen er efterhånden blevet den mest udbredte type af grill. Du kan opnå færdiglavet mad utroligt hurtigt med en gasgrill. Du drejer bare på knappen, og maden kan være færdig på ti minutter. Det kan være bøvlet at skulle skifte propantanken, eller hvor du nu får gassen fra.
  • Elgrillen – den mere obskure grill. Elgrillen er bedst for dens mobilitet, den kræver kun el for at fungere og kan dermed bruges overalt. Dog bliver den aldrig særlig varm, og du kan miste megen smag.