Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Beskyt din bolig mod indbrudstyve

Artiklen er leveret af

Følgende tekst er betalt og forfattet i samarbejde med virksomheden Verisure…  

Skønt antallet af indbrud i Danmark er dalende, begås der årligt knap 30.000 indbrud i danske hjem.  Hver dag oplever alt for mange danskere indbrud eller indbrudsforsøg i hjemmet. Faktisk indtager Danmark en trist førsteplads i Europa, som det land hvor der bliver begået flest indbrud i private hjem per indbygger.

Hvornår trækker tyvene i arbejdstøjet?

Langt de fleste indbrud sker, når der ikke er nogen hjemme. Det er f.eks. i dagtimerne, når de fleste danskere er på arbejde, eller i weekenden, når både man selv og naboerne er ude. Når der ikke er nogen til at holde øje med huset, kan indbrudstyvene nemlig arbejde forholdsvist uforstyrret.

Julen og sommerferietiden er uden tvivl de største sæsoner for indbrud, da mange danskere er bortrejst. Når du er bortrejst, kan tyven arbejde i ro og mag, medmindre du har en opmærksom nabo til at holde øje med dit hus for dig.

Hold tyvene fra døren 

Heldigvis er der en del, du selv kan gøre for at sikre din bolig mod indbrud. Som udgangspunkt er det en god idé at sikre døre og vinduer. Det gør det langt mere vanskeligt for indbrudstyven at komme ind.

Du kan eksempelvis sikre dine vinduer ved at montere en haspesikring eller en lås på dine vinduer eller ved at forstærke vinduesrammerne med dækskinner eller jernplader. På den måde bliver det svært for tyven at komme ind, selvom han knuser ruden eller forsøger at bryde vinduesrammen op med et koben.

Det er også vigtigt, at du sikrer dine døre. Og det gælder alle husets yderdøre. En indbrudssikker hoveddør er ikke meget bevendt, hvis din terrassedør er nem at bryde op. Derfor anbefales det at have en udesikker lås på hoveddøren, hvilket betyder, at døren ikke kan åbnes indefra, når den er blevet låst udefra. Terrassedøren kan du derimod sikre med indvendige låse. Dermed afskærer du tyven en nem flugtvej. Husk blot at låse døren indefra og at fjerne nøglen fra låsen, når du ikke er hjemme. 

Udendørsbelysning kan også være medvirkende til at forebygge indbrud. Hvis du forbinder belysningen med en bevægelsessensor, bliver det vanskeligt for en indbrudstyv at gemme sig, når mørket falder på.

Når du har sikret din bolig på bedste vis, kan du beskytte den yderligere med privatalarmer fra Verisure.dk. En privatalarm fra Verisure nedsætter risikoen for indbrud med 73 %, og dit hus er derfor godt beskyttet, når du ikke er hjemme.

Bed din nabo om hjælp

Har du gode naboer tæt på, kan det anbefales, at I holder øje med hinandens boliger. Hvis du rejser på ferie, kan du bede din nabo om at slå græsset, tømme postkassen og putte skrald i skraldespanden. På den måde ser det ud, som om der er nogen hjemme.

Du kan også selv sørge for at efterlade huset lidt ”rodet”, når du og familien tager på ferie. Lad vasketøjet hænge på tørresnoren, og sørg for lidt uorden indenfor. Det kunne være en kaffekop på køkkenbordet, legetøj på gulvet og en uredt seng.

Det er også en god idé at lade et par lamper brænde. Brug eventuelt automatiske tænd og sluk-ure, så det ser ud, som om der er nogen hjemme.

Verisures Facebook-side kan du få gode råd til, hvordan du sikrer dit hus med Verisures alarmer. Her kan du også læse andre kunders anmeldelser af produkterne.