Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan holder du fast i de gode medarbejdere

Artiklen er leveret af

Arbejdsmarkedet er i høj grad styret af udbud og efterspørgsel, og hvis man arbejder i en branche, der virkelig mangler hænder, så er man en eftertragtet medarbejder. De mange jobtilbud står nærmest i kø, og her vælger langt de fleste medarbejdere med hovedet fremfor med hjertet - virksomhedens lønninger og goder dikterer, hvorvidt medarbejderne bliver, hvor de er. Af netop denne grund er det en evig kamp at holde fast i de gode medarbejdere, og som virksomhed er man derfor nødt til at investere mere i forskellige goder, der gør jobbet attraktivt.

Tilbyd medarbejderne hele pakken

De gode medarbejdere hænger ikke på træerne, og hvis du er interesseret i at holde fast på dem, så handler det om at tilbyde dem hele pakken. Hele pakken kan indeholde alverdens virksomhedsgoder fra gratis kantineordning til privat sygesikring og fri benyttelse af fitnesscenter - der er i virkeligheden ingen grænser for, hvad den samlede jobpakke kan indeholde.

Her er det dog også vigtigt at huske på, at alle mennesker er forskellige, og hvad der betyder noget for den ene er måske knap så vigtigt for den næste. Derfor kan det anbefales at se nærmere på individuelle løn- og personalepakker, hvor medarbejderen bliver taget med på råd. Nuvel, det koster en del penge, men det er nu engang vejen frem, hvis man ønsker at holde på de bedste medarbejdere.

Sørg for kvalitetsfyldte gaver ved særlige anledninger

Noget af det vigtigste, som medarbejder i en virksomhed, er, at man føler sig påskønnet og at ens arbejde værdsættes - både på daglig basis og ved særlige lejligheder. De særlige lejligheder kan f.eks. være i forbindelse med fødselsdag eller jubilæer, men det er i særdeleshed også i forbindelse med julen. Julen er hjerternes, men også gavernes fest, og som medarbejder ser man ofte frem til den årlige firmajulegave.

Der findes utallige muligheder for firmajulegaver, og her handler det om at give, hvad man kan - både økonomisk og skatteteknisk. Der er forskel på én eller to flasker halvdårlig vin og så en kvalitetsfyldt julegave, og det er noget, virksomhederne bliver sammenlignet på hos medarbejderne. Den rigtige firmajulegave til de forskellige ansatte kan være svær at blive klog på, men ved at vælge julegaver fra Y-design kan du enten vælge én særlig gave eller give medarbejderne mulighed for at vælge selv. Valgfriheden er umådelig populær, og der er ingen tvivl om, at firmajulegaven er med til at holde på de gode medarbejdere.

Vær rosende og konstruktiv hver dag

Én meget billig måde at holde på sine gode medarbejdere er simpelthen ved at være en god chef. Den gode chef er ikke nødvendigvis ham eller hende, der bruger flest penge på medarbejderne - det er i højere grad den chef, der kommer med roser og konstruktiv kritik på en ordentlig måde. Den daglige feedback er utrolig vigtig for langt de fleste medarbejdere, og det er bevist gang på gang, at et ordentligt arbejdsmiljø får folk til at blive længere i det samme firma.

Opskriften er i virkeligheden meget simpel; det er selve udførslen, der kan være rigtig svær i et presset skema, hvor opgaverne skal nås til tiden. Hvis man tager sig tid til den enkelte medarbejder, så er der dog stor sandsynlighed for, at de bliver hos dit firma fremfor at skifte til konkurrenten.